Photo topic - together or separate ?

ImageImageDedicated forum for all your questions, remarks etc about (aviation) photography, digital as well as old fashioned film.

Forum rules
ImageImage

Mixed or separate photo categories

Poll ended at 29 Aug 2007, 00:11

I prefer one category for all photos (mixed civil & military topics)
37
35%
I prefer separate categories for both civil and military photos
69
65%
 
Total votes: 106

User avatar
Key
Site Admin
Site Admin
Posts: 11184
Joined: 06 Dec 2002, 09:21
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: U bet
Location: ex EHAM

Post by Key »

Hi Iwan,

We hebben democratisch overlegd met de moderators (hum) en dit is er uit gekomen. :vamp: Hij blijft dus maar hier, kan je lekker in NL verder. Wordt echt wel gelezen hoor.

Mzzl,
Erik
Engines Turning Or People Swimming
User avatar
Alpha Kilo One
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 4432
Joined: 25 Apr 2005, 16:17
Type of spotter: F5
Subscriber Scramble: Jein 😉

Post by Alpha Kilo One »

Aangezien ik militair wel effe meer geinteresseerd ben dan in civiel, zou ik uitsplitsen toejuichen.

Ik denk wel, dat we afmoeten ( en dit is al eerder vermeld ) van het " CF-card dumpen" .
Alleen wie gaat bepalen wie, wat en waar wél en waar niet ?
Niet zo stupide als op airliners.net, naar ik hoop.

Ronald
"Nix bliev wie it es"
User avatar
heatseaker
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 121
Joined: 30 Oct 2003, 20:57
Location: Zeeland

Post by heatseaker »

Beetje selfcontrol is wel noodzakelijk

je hele kaart dumpen is tamelijk asociaal maar kijk bijvoorbeeld ook naar het voor de 17e keer laten zien van een foto die ongeveer gelijk door 16 andere reeds is geplaatst. (zie KB thread).
Ik snap wel dat men graag de EIGEN foto willen laten zien.....maar het voegt als het de 17e keer is zo weinig toe.

Als we eerst eens tot 10 tellen en dan ook nog ff nadenken of een foto wat toevoegt zijn we al een heel end.

Ook het complimenteren via het forum vindt ik storend...als je iemands foto geweldig vindt: stuur een PM. Vaak denk je: he er staat weer een nieuwe foto maar dan is het alleen maar een berichtje: gave plaat!

erg irri

groeten

Martin
bigfoot
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 619
Joined: 14 Nov 2005, 10:53

Post by bigfoot »

Alpha Kilo One wrote:Aangezien ik militair wel effe meer geinteresseerd ben dan in civiel, zou ik uitsplitsen toejuichen.
Omdat je militair leuker vind wil je dus een appart forum?
En ik vind civiel leuker en ik hoef niet perse een appart forum. Ik vind dit niet echt een goede reden als ik eerlijk ben.
Zoveel topics zijn er nou ook weer niet en ik vind dit aantal nou niet echt een appart forum waard. Als er dagelijks meer als tien topic bij komen zou ik denk ik ook zeggen, splitsen maar.
Daarnaast klik je nog altijd zelf de topics aan. Dus als je de foto's van EHAM niet leuk vind maar die van EHGR wel, dan klik je alleen EHGR aan. Misschien kunnen er tags aan topics worden gemaakt, om het duidelijker te maken.
Alpha Kilo One wrote: Ik denk wel, dat we afmoeten ( en dit is al eerder vermeld ) van het " CF-card dumpen" .
Alleen wie gaat bepalen wie, wat en waar wél en waar niet ?
Niet zo stupide als op airliners.net, naar ik hoop.
Het doel van het photo forum is dit
Special forum for sharing your photo's with the rest of the community
Dus als ik een heel kaartje met 200+ foto's wil laten zien dan mag dat. Ik snap niet wie zoveel plaatjes wil uploaden maar als je een mooie reeks(10-20) foto's hebt van een ochtendje spotten dan mag dat, en ik vind dat goed ook(ik hou er wel van). Als je er trots op bent en je het wil delen is dat een goed iets.
heatseaker wrote:je hele kaart dumpen is tamelijk asociaal maar kijk bijvoorbeeld ook naar het voor de 17e keer laten zien van een foto die ongeveer gelijk door 16 andere reeds is geplaatst. (zie KB thread).
Ik snap wel dat men graag de EIGEN foto willen laten zien.....maar het voegt als het de 17e keer is zo weinig toe.
Je kunt dan ook de situatie krijgen dat A een foto heeft gemaakt met z'n telefoon van 3 m pixels. En jij staat daar met je dslr te schieten in raw, moet het nog bewerken om er achter te komen dan A al zijn foto'tje heeft gepost.
Kijk als je met een zeg "scramble meeting" naar een of andere show gaat en je staat op een rijtje naar de zelfde toestellen te kijken dan is het inderdaad af en toe wat irritant. Maar ja er zijn inmiddels aardig wat mensen die hele mooie foto's kunnen maken en iedereen wil graag hun eigen foto's laten zien aan de community. Dat mag en je kunt er ook weer van leren. Als je naast elkaar stond met foto's maken en de ene heeft slechtere foto's dan de andere dan kun je je verbeteren door te vragen hoe dat nou zit. Anders kom je er niet achter.
Brian
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 937
Joined: 23 Sep 2002, 00:02
Type of spotter: Een die naar vliegtuigen kiekt
Location: EHTW

Post by Brian »

Ik ben ook wel voor het scheiden van de militaire en civile (foto) fora.. Ik ben militair gericht dat zeg ik er wel gelijk bij, en baal voor mezelf wel dat als je een beetje tussen de foto's aan het snuffelen bent dat alles door elkaar staat.

Ik denk juist dat je meer structuur en overzicht krijgt als je de 2 fora scheid van elkaar. En als je op een civiel al dan niet militair veld staat en je maakt een plaat van een tegenovergestelde kist ;) dus militair op een civiel veld en andersom dan vind ik dat dat gerust geplaatst mag worden tussen de rest van je foto's. Ik noem als voorbeeld Ramstein of schiphol waar je beide tegenkomt.

nogmaals.. dit is een persoonlijke mening.

Groeten Brian
User avatar
heatseaker
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 121
Joined: 30 Oct 2003, 20:57
Location: Zeeland

Post by heatseaker »

Dat mag en je kunt er ook weer van leren. Als je naast elkaar stond met foto's maken en de ene heeft slechtere foto's dan de andere dan kun je je verbeteren door te vragen hoe dat nou zit. Anders kom je er niet achter.
Helemaal mee eens.....maar kunnen we daar dan niet een apart forum voor maken met de titel: wat vinden jullie van mijn foto?

ik zie namelijk ook 17 dezelfde schitterende platen voorbij komen: Allemaal van bijvoorbeeld de zelfde f16 die mooi links om weg bankt.

Allemaal goede foto's en goed bewerkt...de meesten die hier regelmatig gave platen posten, weten namelijk heel goed hoe ze hun foto's moeten bewerken. Dus nogmaals mijn vraag wat is daar dan de toegevoegde van? Zeker als men een dag later in het forum: website een verwijzing maakt naar de eigen website waar ze nog een keer allemaal voor bij komen. Post dan op dit forum een plaat die aparter is dan de rest...

maar ff terug naar topic.

hoeft voor mij niet te veranderen: Ik kijk gewoon niet naar AMS posten. kom ik ook niet in het gevaar dat ik iets civiels zie
User avatar
Richard from Rotterdam
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 2653
Joined: 09 Aug 2004, 12:38

Post by Richard from Rotterdam »

Helemaal geen probleem met hoe het photo forum nu in elkaar steekt. De topics laten mijns inziens duidelijk genoeg weten wat je kunt verwachten in een bepaald bericht.

En dan nog: je kunt van zowel civiele als militaire vliegtuigen mooie foto's maken, en ook hele lelijke.

Dat laatste lijkt me een betere scheiding: mooie foto's in het photo forum, lelijke foto's op je eigen website of in het grote ronde archief... :)
User avatar
Copter
Moderator
Moderator
Posts: 2251
Joined: 09 Nov 2002, 17:10
Subscriber Scramble: yes !
Location: The Netherlands
Contact:

Post by Copter »

I choose for just one photo-forum and using MIL or CIV (or MIL & CIV :lol: ) in the subject of each posting.

Copter
Last edited by Copter on 31 Jul 2007, 16:44, edited 2 times in total.
User avatar
EHAM
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3375
Joined: 30 Apr 2005, 21:32
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: Joost de Wit
Location: Hoofddorp
Contact:

Post by EHAM »

I agree with (heli)Copter.
Joost de Wit
Image
User avatar
sfeyenoord1
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1567
Joined: 05 Mar 2006, 17:40
Type of spotter: An enjoying one
Location: Boskoop (Zuid-Holland, Nederland)
Contact:

Post by sfeyenoord1 »

Beetje twijfelachtig, vind het een goed idee, meer overzicht máár wat nou als je ergens geweest bent waar civiel én militair is?
Ook mischien een idee om maar maximaal 20 foto's te mogen plaatsen in 1 topic of iets dergelijks? Bv bij de schiphol topics is het echt een leeg je kaartje topic, waar ik maar 5-10 foto's plaats schat ik dat sommige zo'n 30 plaatsen met lange laadtijden wat resulteert dat het scherm naar bovenspringt tijdens het lezen van een post onderaan. Maar dit is maar mijn mening! Zeg niet dat de foto's verkeerd zijn of iets dergelijks!!!
Viperdriver
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 354
Joined: 22 Jun 2003, 11:25

Post by Viperdriver »

Zo moeilijk hoeft het toch niet te zijn als je ergens geweest bent waar militair en civiel is? Dan maak je gewoon twee topics aan, eentje in het civiele gedeelte en eentje in het militaire gedeelte zodat je je foto's gesplitst hebt tussen militair en civiel. En nu niet gaan zeiken dat dat weer te veel werk is, want dan kun je beter helemaal geen foto's meer uploaden, dat scheelt je nog meer tijd! :wink:
Dus wat mij betreft gewoon opsplitsen die zaak, de meerderheid is daar toch voor???
En ohja, als je iemand wil feliciteren met zijn of haar mooie foto's doe dat dan via een PM. Er zijn hier nogal een aantal mensen die er een handje aan hebben om bij ieder topic de fotograaf te feliciteren met zijn of haar mooie foto's, ook al zijn de foto's niet meer speciaal dan de rest...
User avatar
Key
Site Admin
Site Admin
Posts: 11184
Joined: 06 Dec 2002, 09:21
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: U bet
Location: ex EHAM

Post by Key »

Viperdriver wrote:Dus wat mij betreft gewoon opsplitsen die zaak, de meerderheid is daar toch voor???
Nog even een korte reactie...
Van onze ca. 2750 gebruikers hebben er hier ruim 100 een stem uitgebracht. Daarvan is inderdaad 2/3 voor opsplitsen. Maar 'gewoon opsplitsen die zaak' bestaat niet. Het komt neer op een extra forum om bij te gaan houden, voor gebruikers en moderators. Het komt neer op het door ons moeten corrigeren van posts met foto's in de 'verkeerde' categorie. Het komt neer op boze gebruikers die dat niet wisten en hun bericht zien veranderen of verdwijnen.

Kortom, wij als beheerders zitten er niet op te wachten en deze poll is nou niet zo overtuigend dat we op grond daarvan besluiten om de boel om te gooien. De inhoudelijke argumenten voor en tegen zijn nl. ook even 'sterk'.
Viperdriver wrote:En ohja, als je iemand wil feliciteren met zijn of haar mooie foto's doe dat dan via een PM.
Wrom? Dit is niet voor niets een forum. Ben het met je eens dat zo'n beetje elke willikeurige foto hier bijval krijgt maar hé, over smaak valt niet te twisten en het is beslist leuk voor de maker!

De moraal van dit alles: we kunnen het nooit iedereen naar de zin maken maar de huidige opzet vinden wij nog steeds het beste compromis.

Erik
Engines Turning Or People Swimming
User avatar
sfeyenoord1
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1567
Joined: 05 Mar 2006, 17:40
Type of spotter: An enjoying one
Location: Boskoop (Zuid-Holland, Nederland)
Contact:

Post by sfeyenoord1 »

Totaal met je eens Key, al is opsplitsen wel overzichterlijker, maar inderdaad meer werk voor moderators ed. En die 100 mensen zijn wel degene die het meest van scramble gebruik maken.
User avatar
SquAdmin
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3734
Joined: 21 Feb 2003, 11:04
Location: C a/d Y

Post by SquAdmin »

Erik,

ik begrijp je argumenten. Er is ook discussie geweest over het samenbrengen van Photography en Photo Forum onder een gemeenschappelijk kopje (wat ook logischer is dan de plek waar ze nu staan). Gaat dit wel gebeuren?
Greetz,

Patrick
Brian
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 937
Joined: 23 Sep 2002, 00:02
Type of spotter: Een die naar vliegtuigen kiekt
Location: EHTW

Post by Brian »

Key wrote:
Viperdriver wrote:Dus wat mij betreft gewoon opsplitsen die zaak, de meerderheid is daar toch voor???
Nog even een korte reactie...
Van onze ca. 2750 gebruikers hebben er hier ruim 100 een stem uitgebracht. Daarvan is inderdaad 2/3 voor opsplitsen. Maar 'gewoon opsplitsen die zaak' bestaat niet. Het komt neer op een extra forum om bij te gaan houden, voor gebruikers en moderators. Het komt neer op het door ons moeten corrigeren van posts met foto's in de 'verkeerde' categorie. Het komt neer op boze gebruikers die dat niet wisten en hun bericht zien veranderen of verdwijnen.

Kortom, wij als beheerders zitten er niet op te wachten en deze poll is nou niet zo overtuigend dat we op grond daarvan besluiten om de boel om te gooien. De inhoudelijke argumenten voor en tegen zijn nl. ook even 'sterk'.

Erik
Het is natuurlijk ook een kwestie van gewenning he.. Ik bedoel.. in het begin gaat het natuurlijk een paar keer fout, maar spoedig zullen de gebruikers wel door hebben dat de foto's dan in andere categorieen vallen. (dan hebben de mods het ook weer wat rustiger).

plus dat je 67 blije en 36 minder blije (boze) spotters hebt ipv anders om nu :)

Groeten Brian
Post Reply

Return to “Photography”