Extra aandacht bij bezoek Gilze-Rijen of GLV

ImageImageA special Forum for Gilze-Rijen and Gilze Rijen Aviation Society (GRAS) with news, facts and social talk from the south.

Moderator: SWAT 11

Forum rules
Image
Image
This forum is supervised by GRAS, Scramble only hosts this forum. The basic rules of the Scramble Message Board also apply to this forum, but GRAS may have additional regulations. Dutch is the main language here but English is allowed too.
Post Reply
Edwin
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 275
Joined: 02 Mar 2004, 21:27
Location: Gilze-Rijen

Extra aandacht bij bezoek Gilze-Rijen of GLV

Post by Edwin »

Beste leden en bezoekers,

De afgelopen week zijn veel van jullie er op uit getrokken (sneeuw en kou trotserend) om de helikopters van het DHC te fotograferen en die foto’s hier met ons te delen. Dank daarvoor en blijf dat vooral doen! We hebben echter wel drie verzoeken, waarvan eentje volgende week volgt en we twee nu, op verzoek van het DHC, met jullie delen i.v.m. de urgentie.

1. Dit betreft iedereen die aan de Burgemeester Ballingsweg (baan 28) op Gilze-Rijen wil spotten en/of fotograferen. Respecteer a.u.b. het stopverbod wat van toepassing is tussen beide blauwe borden, zeg maar het verlengde van de baan. Het is belangrijk om dit gebied vrij te houden voor de vliegveiligheid en voor zowel jezelf als de vliegers, ook bij vertrekkende Apaches richting de 10. Afgelopen donderdag heeft de luchtverkeersleiding helaas diverse mensen moeten laten wegsturen omdat zij letterlijk aan de baankop stonden. Dit vinden ze erg vervelend en vragen op deze manier onze medewerking om dit voortaan te voorkomen.

2. Dit betreft iedereen die op de GLV’s gaat fotograferen. Draag a.u.b. ten alle tijden een reflecterend hesje! Op die manier ben je duidelijk zichtbaar voor de helikoptercrews én bovendien kan de crew een onderscheid maken tussen fotografen en eventuele oefenvijanden. Bedenk dat het voor deze militairen een oefening is waarin zij zich voorbereiden op eventuele inzet in conflictgebieden. Als je dan bijvoorbeeld net als gisteren met een Chinook op de GLV5 komt aanvliegen en je ziet zo’n 15 personen waarvan de meesten geen hesje dragen, dan zorgt dat voor nogal wat verwarring om te bepalen wie wel of geen ‘gevaar’ vormt.

Nogmaals, fotografen en spotters zijn van harte welkom, maar houdt je gewoon aan een aantal basisregels om het voor iedereen leuk en veilig te houden. We beschikken over unieke fotolocaties en laten we dat met én voor elkaar zo houden. Zie je dus iemand die zich niet aan deze regels houdt, spreek deze dan vriendelijk erop aan en leg bovenstaande uit.

Mede namens DHC, en in het bijzonder de verkeersleiding en alle crews van 298, 300 en 301 Squadron, bedankt voor jullie medewerking!
Post Reply

Return to “Gilze-Rijen & GRAS”