Teuge wil grootste GA veld van Nederland worden

ImageImageForum for movements and news concerning Teuge airfield.

Forum rules
ImageImage
Post Reply
User avatar
ebauer
Moderator
Moderator
Posts: 11958
Joined: 14 Jul 2004, 18:58
Type of spotter: Military, ADS-B, ATC & Helicopters, Reporter
Location: Amersfoort, NL

Teuge wil grootste GA veld van Nederland worden

Post by ebauer »

Teuge wil grootste GA-veld van Nederland worden'

TEUGE - Teuge International Airport heeft de ambitie om het grootste Nederlandse vliegveld voor general aviation te worden. Dat staat in het nieuwe businessplan van het vliegveld bij Apeldoorn. Teuge International Airport krijgt ook een nieuwe naam. Daarvoor zal een prijsvraag worden uitgeschreven, waarvan de opbrengst bestemd is voor Stichting Hoogvliegers.

Het businessplan is volgens De Stentor goedgekeurd door de colleges van de gemeenten Deventer, Voorst, Zutphen en Apeldoorn. Dit zijn tevens de aandeelhouders van de luchthaven, die beschikt over een verharde start- en landingsbaan met een lengte van 1.200 meter.

Teuge International Airport verwacht dat op Lelystad Airport steeds minder ruimte is voor de kleine luchtvaart. “Een deel van dit verkeer zal ten gevolge van deze ontwikkelingen worden ‘verdrongen’ naar bijvoorbeeld Luchthaven Teuge. Dit is een kans”, stelt het vliegveld in het businessplan.

Vanwege milieubeperkingen moet volgens de directie wel kritisch worden gekeken naar het type vliegverkeer dat op Teuge wordt geaccommodeerd. De kansen liggen volgens het vliegveld vooral op het gebied van de zakelijke luchtvaart.

Luchthaven Teuge is nu al naast Lelystad de ‘grootste luchthaven van de kleine luchtvaart’ in Nederland. Na Teuge, met ruim 67.000 vliegtuigbewegingen in 2010, komen Budel (ruim 53.000 vliegtuigbewegingen) en Seppe (47.000 vliegtuigbewegingen).

Van onze redactie

Bron Luchtvaartnieuws
RAMONES 1974 - 1996
Talking Heads 1974 - 1991
Post Reply