Toekomst Eindhoven Airport

ImageImageForum for movements and news on Eindhoven airbase and airport.

Moderator: gatso76

Forum rules
ImageImage
Post Reply
Rene Peteri
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1380
Joined: 17 Sep 2002, 20:49
Subscriber Scramble: Rene Peteri

Toekomst Eindhoven Airport

Post by Rene Peteri »

het lijkt goed nieuws voor de civiele liefhebber maar minder voor de militaire ehv spotters...
Eindhoven Airport mag meer passagiersvluchten verwerken

14-12-2010

DEN HAAG - Eindhoven Airport mag in de komende jaren groeien. Het aantal vliegbewegingen (vertrek of aankomst) mag in de komende jaren omhoog, uiteindelijk met 25.000 per jaar. Om dat mogelijk te maken moet de luchthaven wel een stevig pakket aan maatregelen nemen voor de beperking van hinder en de verduurzaming van de luchthaven.





Dat hebben staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) en minister Hans Hillen (Defensie) dinsdag bekendgemaakt. De bewindslieden geven invulling aan een advies van een groep onder leiding van Hans Alders, over de rol van de luchthaven Eindhoven in de groei van de Nederlandse luchtvaart, dat in juni werd uitgebracht.

De bedoeling is dat de groei in twee stappen gaat. Tot 2015 mag de luchthaven tienduizend extra vliegbewegingen per jaar toestaan. Als dat goed gaat, komen er nog eens 15.000 vliegbewegingen bij. Momenteel worden er op de luchthaven ongeveer 20.000 vliegbewegingen per jaar uitgevoerd.

Toestemming voor de tweede stap van extra vliegbewegingen volgt pas als maatregelen om hinder te beperken effectief blijken te zijn. Verder komt er een focus op zakelijk verkeer en wordt een deel van de militaire gebruiksruimte verplaatst.
De extra vliegbewegingen in Eindhoven hebben onder meer ten doel om Schiphol te ontlasten. Verder zorgt het voor extra economische ontwikkeling voor de regio Eindhoven, een van de doelstellingen van het huidige kabinet. Alders doet op dit moment nog onderzoek naar mogelijkheden van groei op de luchthaven Lelystad.

Niet iedereen gaat akkoord met de uitbreiding. De Belangenbehartiging Omwonenden Welschap (BOW) en de Brabantse Milieufederatie (BMF) zijn in november al naar de bestuursrechter gestapt. Klaas Kopinga van BOW liet weten dat de regionale overeenkomst over de luchthaven 'één en ondeelbaar' is. Zonder instemming van BOW en BMF is er volgens hem geen sprake van een akkoord. Kopinga kondigde aan naar de civiele rechter te stappen als het kabinet bij zijn besluit blijft.
User avatar
CR-74050
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1185
Joined: 08 Oct 2008, 21:26
Type of spotter: Military
Subscriber Scramble: CR-74050
Location: Soesterberg
Contact:

Re: Toekomst Eindhoven Airport

Post by CR-74050 »

Hoi Rene, bedankt voor het plaatsen van dit bericht. Hoe moet ik jouw opmerking over minder goed nieuws voor de militaire spotters lezen? Betekent het minder militaire vliegbewegingen? En wat wordt verstaan onder verplaatsing van een deel van de militaire gebruiksruimte? Is dat een ander plekje op Eindhoven of verplaatsing naar een andere locatie? Op Soesterberg is nog wel ruimte, zou ik zeggen! :-)
http://www.reccereports.com
All about military aviation
User avatar
camel1
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 306
Joined: 20 Feb 2008, 21:18
Type of spotter: S2
Subscriber Scramble: camel1
Location: Oldenzaal NL

Re: Toekomst Eindhoven Airport

Post by camel1 »

Twenthe misschien? :D
Flown to; Ensco71+72, Transocean 4, 5+6, Kotter, Logger, NAM, Dan Earl+Duke
User avatar
K-9
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1570
Joined: 04 Oct 2004, 16:49
Type of spotter: military
Location: Leiderdorp

Re: Toekomst Eindhoven Airport

Post by K-9 »

CR-74050 wrote:Hoi Rene, bedankt voor het plaatsen van dit bericht. Hoe moet ik jouw opmerking over minder goed nieuws voor de militaire spotters lezen? Betekent het minder militaire vliegbewegingen? En wat wordt verstaan onder verplaatsing van een deel van de militaire gebruiksruimte? Is dat een ander plekje op Eindhoven of verplaatsing naar een andere locatie? Op Soesterberg is nog wel ruimte, zou ik zeggen! :-)
Ik kan me zo voorstellen dat er minder doorstarts e.d. gemaakt zullen mogen / kunnen worden.
Meer civiele movements maken dit wat lastiger en daarmee verplaatst je dus een stukje gebruiksruimte.
Ook zal de luchtmacht wellicht minder ruimte nodig hebben nu er geen grote deployments zijn. Ook deze ruimte kan verplaatst worden.

Gr. Rene
Post Reply