Demovlieger voert testvluchten uit voor NLR

ImageImageForum for all movements and news on Leeuwarden Air Base.

Forum rules
ImageImage
Post Reply
User avatar
Henk Voortwijs
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3590
Joined: 13 Jan 2004, 20:56
Type of spotter: Radio monitoring
Subscriber Scramble: Henk Voortwijs
Location: Vogelwaarde, The Netherlands
Contact:

Demovlieger voert testvluchten uit voor NLR

Post by Henk Voortwijs »

Kapitein-vlieger Tobias Schutte van het F-16 demonstratieteam van de Koninklijke Luchtmacht (KLu) voert woensdag 17 en donderdag 18 augustus enkele vluchten uit boven vliegbasis Leeuwarden. De testvluchten zijn niet zoals gebruikelijk bedoeld als oefening voor vliegshows, maar maken deel uit van een onderzoek van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR).
Het NLR onderzoekt volgens Defensie welke effecten het elektrische energiegebruik - en de warmtehuishouding die daarmee gepaard gaat - op de prestaties van moderne gevechtsvliegtuigen heeft.
Om informatie voor dat onderzoek te verzamelen voert Schutte de vluchten uit in de J-066, het testvliegtuig van de KLu. Dat toestel is speciaal aangepast om veel metingen te kunnen verrichten.
Het NLR heeft haar hoop gevestigd op de demonstratievluchten van Schutte omdat daarin veel verschillende vliegbewegingen in korte tijd de revue passeren. Dat draagt bij aan het onderzoek van het laboratorium.
Elke vlucht duurt ongeveer vijftien minuten. De demovlieger komt tussen 10:00 uur en 16:00 uur in actie en heeft vrijdag 19 augustus als reservedag.

Van onze redactie: http://www.luchtvaartnieuws.nl/nl-NL/Ar ... t_voor_NLR
UBC760XLT;UBC780XLT;UBC3500XLT;UBC9000XLT;SANGEAN/ATS-909X
Post Reply

Return to “Leeuwarden”