F-16's weer 's avonds de lucht in vanaf vliegbasis Leeuwarde

ImageImageForum for all movements and news on Leeuwarden Air Base.

Forum rules
ImageImage
Post Reply
User avatar
Henk Voortwijs
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3590
Joined: 13 Jan 2004, 20:56
Type of spotter: Radio monitoring
Subscriber Scramble: Henk Voortwijs
Location: Vogelwaarde, The Netherlands
Contact:

F-16's weer 's avonds de lucht in vanaf vliegbasis Leeuwarde

Post by Henk Voortwijs »

Voor de vliegbasis Leeuwarden is maandag (11 januari) het avondvliegseizoen 2010 van start gegaan. F-16’s die op de Friese basis gestationeerd zijn, gaan in de weken 2, 3, 6, 7, 9, 10 en 12 op maandag tot en met donderdag de lucht in. De oefenvluchten beginnen rond de namiddag en duren volgens de vliegbasis uiterlijk tot elf uur ‘s avonds. Op vrijdag wordt overdag gevlogen.

In de weken waarin niet ’s avonds wordt gevlogen, komen de F-16’s tussen acht uur ’s ochtends en half vijf ’s middags in actie.

Het uitvoeren van oefenmissies in het donker is noodzakelijk voor een optimale training van de F-16 piloten, aldus de luchtmacht. De inzet van F-16´s boven onder meer Afghanistan vindt ook bij nacht plaats.

Na de modernisering van de F-16 (MLU F-16) zijn de mogelijkheden om in het donker te opereren aanzienlijk verbeterd. Zo heeft de vlieger onder andere zeer geavanceerde nachtzichtapparatuur en doelaanwijsapparatuur ter beschikking gekregen. Volgens de luchtmacht is het trainen hiermee pas zinvol wanneer de duisternis volledig is ingetreden.

http://www.luchtvaartnieuws.nl/news/?id=33409" onclick="window.open(this.href);return false;
UBC760XLT;UBC780XLT;UBC3500XLT;UBC9000XLT;SANGEAN/ATS-909X
Post Reply

Return to “Leeuwarden”