Nikon 18-200VR

ImageImageDedicated forum for all your questions, remarks etc about (aviation) photography, digital as well as old fashioned film.

Forum rules
ImageImage
Post Reply
Mad Viper
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 747
Joined: 20 May 2006, 21:32
Subscriber Scramble: Mad Viper
Contact:

Nikon 18-200VR

Post by Mad Viper »

Aangezien ik soms het lenzen wisselen tijdens de static een beetje lastig vindt zoek ik naar een 18mm lens met meer mm aan het eind. De 18-200VR lens van Nikon lijkt me een goeie optie. Lees er goeie en minder goeie dingen over. Nu is mijn vraag of er hier mensen zijn die deze lens gebruiken en mijn hun ervarigen kunnen vertellen en eventueel bereid zijn wat voorbeeld foto's te laten zien. Wil hem voornamelijk dus voor het statische grondwerk gaan gebruiken maar af en toe voor vliegend materieel ook. Dus voor alletwee de criteria's zou ik willen weten hoe de lens ermee omgaat.

Voor de goeie orde, heb het dus over deze lens :wink:

http://www.nikon.nl/product/nl_NL/produ ... rview.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Alvast bedankt.
Cheers, Michel
User avatar
Aircolours
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 2932
Joined: 04 Mar 2004, 13:39
Subscriber Scramble: Aircolours
Location: Hoofddorp
Contact:

Re: Nikon 18-200VR

Post by Aircolours »

Ha Michel,

Ik heb de 18-200 al een hele tijd. Qua kwaliteit is deze lens minder dan andere lenzen maar wat wil je voor die 11x vergroting. Wat ik persoonlijk het meest vervelende vind is de vaak sterke vignettering. Dit is wel op te lossen in photoshop, maar het is weer extra werk. De meeste reviews die ik over deze lens heb gevonden geven een redelijke kwaliteit en, de prijs in ogenschouw nemende een goede prijs/kwaliteits verhouding. Ik ben het daarmee eens. De lens is niet slecht, maar het kan stukken beter. Maar ja het is wel makkelijk.

Wil je dus gaan voor kwaliteit dan raad ik je toch een combi aan van bijv. de Nikkor 24-70/f2.8 en de Nikkor 70-200/f2.8. De laatste heb ik onlangs aangeschaft, de eerste staat nog op mijn verlanglijstje. De foto's gemaakt met de 70-200/f2.8 geven, niet geheel onverwacht, kwalitatief veel beter platen dan de Nikor 18-200 in die range (70-200). Maar daar hangt dan ook een behoorlijk vet prijskaartje aan.

De 18-200 gaat bij mij nu gebruikt worden voor het "alledaagse" familie werk.

Voor meer tests lees o.a. de tests op Photozone

Succes met je keuze.
Mad Viper
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 747
Joined: 20 May 2006, 21:32
Subscriber Scramble: Mad Viper
Contact:

Re: Nikon 18-200VR

Post by Mad Viper »

Bedankt voor je reactie. Als ik het zo allemaal lees die review snap ik niet waarom ze die op een negatieve toon hebben geschreven. Vooral als ik de foto's erbij zie, ach ja zal wel andere niveau van kwaliteiteisen tussen de schrijver en mij zijn.

Je stel leuke lenzen voor maar daar heb ik geen geld voor simpel zat. Deze lens is niet het enige wat ik de toekomst wordr aangeschaft.

Gelukkig was je niet de enige met een reactie, via de email heb ik foto's van een ander scramblelid ontvangen, en die foto's lieten me een goed beeld zien wat ik kan verwachten. En die foto's waren genoeg voor mij om te zeggen van dat hij er komt die lens.
Cheers, Michel
Post Reply

Return to “Photography”