Sony A900

ImageImageDedicated forum for all your questions, remarks etc about (aviation) photography, digital as well as old fashioned film.

Forum rules
ImageImage
User avatar
Iwan Bogels
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 2385
Joined: 06 Sep 2002, 06:59
Subscriber Scramble: Iwan Bogels
Location: N 52°13"31.2 E 4°29"57.5
Contact:

Post by Iwan Bogels »

evhest wrote:Ik heb het hier al vaker gezegd; naar mijn mening innoveert Canon veel te weinig. Werkelijk alle grote innovaties op cameragebied zijn de afgelopen paar jaar gedaan door andere producenten, onder wie Sony.
Hi Elmer,

Op basis van jouw uitspraak ben ik eens even op zoek gegaan naar de feiten over innovaties, en ik heb de volgende introductie data gevonden bij innovaties die mij belangrijk leken.

Aspherical lens . . . . . . . . . . . . Canon FD 55mm f1.2 AL SSC . . . . . . . .1971
Autofocus . . . . . . . . . . . . . . . . .Minolta Maxxum 7000 . . . . . . . . . . . . . .1985
High speed focus . . . . . . . . . . .Canon EF 300 mm f/2.8L USM . . . . . . . .1987
Digital SLR . . . . . . . . . . . . . . . . Kodak DCS-100 . . . . . . . . . . . . . . . . . . .1991
Optical stabilisation . . . . . . . . . .Canon EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM . . .1995
45 point autofocus . . . . . . . . . .Canon EOS-3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .1998
Diffractive optics . . . . . . . . . . . Canon EF 400mm f/4L DO IS USM . . . . .2001
Full size sensor . . . . . . . . . . . . Contax N Digital . . . . . . . . . . . . . . . . . . .2002
Integrated sensor cleaning . . . .Olympus E-300. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2004
Live view . . . . . . . . . . . . . . . . . Olympus E-330. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2006

Ik weet niet of ik alle belangrijke innovaties heb besproken, en of ik feiten over het hoofd heb gezien. Wellicht kun je zelf nog wat zaken aanvullen en/of checken voordat ik overhaaste conclusies trek......

Benieuwde groet,
Iwan
User avatar
evhest
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1644
Joined: 04 Jul 2004, 16:37

Post by evhest »

Zo uit mijn hoofd kan ik op spiegelreflexgebied alleen de Konica Minolta (=nu dus Sony) 7D aanvullen; dat was in 2004 de eerste camerabody met ingebouwde beeldstabilisatie.

Waar het mij vooral om gaat, is dat Canon niet leidend lijkt te zijn, maar volgend als het gaat om innovatie, wat tegenwoordig toch de steunpilaar van ondernemerschap lijkt te zijn. Op het oog gaat Canon voor de grote winst door snel na elkaar nieuwe modellen uit te brengen zonder schokkende vernieuwingen. Ik was bijvoorbeeld verrast door de snelheid waarmee de 50D werd aangekondigd. Canon komt door dat 'snelle' winstoogmerk op mij over als de Shell van de fotografie.

Maar dat heeft uiteraard niks met Sony te maken. Ik hoop dat Sony zich ontwikkelt tot een geduchte concurrent, waardoor Canon wordt gedwongen zijn strategie aan te passen.
Answers will be questioned.....
User avatar
Iwan Bogels
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 2385
Joined: 06 Sep 2002, 06:59
Subscriber Scramble: Iwan Bogels
Location: N 52°13"31.2 E 4°29"57.5
Contact:

Post by Iwan Bogels »

evhest wrote:Waar het mij vooral om gaat, is dat Canon niet leidend lijkt te zijn, maar volgend als het gaat om innovatie, wat tegenwoordig toch de steunpilaar van ondernemerschap lijkt te zijn. Op het oog gaat Canon voor de grote winst door snel na elkaar nieuwe modellen uit te brengen zonder schokkende vernieuwingen.
Hi Elmer,

Dat Canon niet leidend is ben ik niet met je eens. Van de genoemde 11 innovaties staan er 5 op naam van Canon, waarbij aspherische lenzen en optische beeld stabilisatie toch wel de meest in het oog springende ontwikkelingen zijn.

Daarnaast biedt Canon het breedste assortiment aan DSLR's. Met maarliefst zes verschillende series en drie formaten sensoren heeft Canon voor iedere fotograaf wel een geschikte camera. De nieuwste technieken en gadgets worden snel geintegreerd in nieuwe modellen zodat de Canon fotograaf altijd over het beste materiaal kan beschikken als hij dat wil. Jij noemt dat "gaan voor de grote winst", ik vind dat Canon de klant steeds het beste probeert te bieden wat er voor handen is. Ik ga er vanuit dat Sony dat ook best graag zou willen, maar dat ze het simpelweg nog niet kunnen bieden.

Zelf verwacht ik dat de opvolgende modellen van Nikon, Sony en Canon elkaar qua specificaties steeds een stapje voorbij zullen gaan bij de introductie van elke nieuwe camera. Het daadwerkelijke onderscheid tussen de merken zal dan voornamelijk moeten komen uit de prijs-kwaliteit verhouding en het aanbod van lenzen. Zelf denk ik echter dat de slag om de digitale fotograaf al voor het grootste deel gestreden is, en dat Sony de boot net heeft gemist. Mede daardoor verwacht ik dat Sony (net als Olympus en Pentax) nog vele jaren slechts een rol langs de zijlijn zullen blijven spelen. Het enige wat daar verandering in lijkt te kunnen brengen is de introductie van een revolutionaire ontwikkeling die de andere merken niet 1-2-3 kunnen volgen.

Of onze hobby een representatief gebruik van de merken kent weet ik niet, maar de poll op http://www.scramble.nl/forum/viewtopic.php?t=30982 is veelzeggend. Ben benieuwd of er veel aan gaat veranderen nu Sony ook enkele camera's op de markt heeft gebracht.

Groetjes,
Iwan
User avatar
evhest
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1644
Joined: 04 Jul 2004, 16:37

Post by evhest »

Iwan Bogels wrote: De nieuwste technieken en gadgets worden snel geintegreerd in nieuwe modellen zodat de Canon fotograaf altijd over het beste materiaal kan beschikken als hij dat wil.
Daar heb je een aardig punt, zo had ik het nog niet bekeken. Ik blijf er echter bij dat Canon af en toe halfslachtig te werk gaat waar andere merken het in één keer goed doen; de onhandige Live View op mijn 40D vind ik een goed voorbeeld.

Ik vermoed wel dat Canon voorlopig onbetwist marktleider blijft. Ik ben in het dagelijks leven verslaggever van het ANP en spreek vaak persfotografen. Zij gebruiken nog steeds vrijwel zonder uitzondering Canon. De eerste Sony moet ik nog zien - maar ik blijf hopen :D .
Answers will be questioned.....
bramos
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 369
Joined: 23 Mar 2008, 10:07
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: no
Location: Delft - The Netherlands
Contact:

Post by bramos »

Ook al 'ns het lenzen assortiment van Canon tegenover dat van Nikon of Sony gezet? Alleen de 70-200 is er al in 4 versies...
EOS400d + Sigma 18-50 + EF 24-70 F2.8 L USM + EF 70-200 F4 L USM + EF 1.4x II + SlingShot 300AW + 055XPROB + SBH-100
bigfoot
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 619
Joined: 14 Nov 2005, 10:53

Post by bigfoot »

bramos wrote:Ook al 'ns het lenzen assortiment van Canon tegenover dat van Nikon of Sony gezet? Alleen de 70-200 is er al in 4 versies...
Er zullen altijd minder sony lenzen blijven dat canon. Puur omdat sony net als pentax de lensen niet zonder en met image stabilisation hoeft aan te bieden.
bigfoot
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 619
Joined: 14 Nov 2005, 10:53

Post by bigfoot »

User avatar
Alpha Kilo One
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 4439
Joined: 25 Apr 2005, 16:17
Type of spotter: F5
Subscriber Scramble: Jein 😉

Post by Alpha Kilo One »

Nog een leuke test op:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/AA900/AA900A.HTM

Deze site wordt vaak vergeten, maar is mijns insziens zeer de moeite waard.

Ronald
"Nix bliev wie it es"
User avatar
Eddie
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 965
Joined: 22 Apr 2004, 13:03
Location: EHEH / EHRD

Post by Eddie »

Ik vind het allereerst erg mooi om te zien hoe Iwan zich kwalificeert om Canon vertegenwoordiger te worden. Alle opmerkingen tegen Canon worden gelijk van tafel geveegd met "harde" bewijzen. Geweldig om te zien! Ik ben alleen of dat de liefde voor Canon is of de haat tegen Sony/Minolta?

Ikzelf ben Minolta fotograaf sinds de 7000i en ben nu in het bezit van hun laatste model, de 7D. Noodgedwongen zal ik dus de overstap moeten maken naar een Sony body in de toekomst maar zie dit met vertrouwen tegemoet. Het enige minpuntje vind ik dat de minder knoppen hebben dan de 7D. Hierdoor moet je meer via het menu instellingen wijzigen, iets wat volgens mij bij Canon en Nikon al moet aangezien daar veel minder knoppen opzitten dan de 7D. Ik zie Sony echter niet de markt veroveren binnen korte tijd. Waarom zou je overstappen als je een goede Canon of Nikon hebt? Sony moet dan wel met een superuitvinding komen willen alle Canon’s en Nikon’s naar marktplaats verdwijnen.

Ik zal echter naar Sony gaan aangezien ik alles van Minolta heb nu en ik hoop dat ze me niet teleur gaan stellen maar daar heb ik het volste vertrouwen in.

Enne over die Innovaties: resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst!
Post Reply

Return to “Photography”