stof risico: Glidepath info bulletin

ImageImageDedicated forum for all your questions, remarks etc about (aviation) photography, digital as well as old fashioned film.

Forum rules
ImageImage
SpotterNL
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 708
Joined: 01 Mar 2005, 19:34

Post by SpotterNL »

Herbert & Ruben,

Helemaal mee eens. Ik zie mijn camera slechts als een stuk gereedschap dat vervangen kan worden (of gerepareerd) en dat weerhoud me er dan ook niet van om lenzen te wisselen, in de regen te schieten en dergelijke. Uiteraard probeer ik wel m'n gear heel te houden, maar de foto's gaan voor. Ik vind het zonde om shots te missen omdat m'n sensor misschien wel een stofje krijgt.

Stof op de sensor lig ik niet wakker van, 1 keer in de zoveel tijd even testshot nemen (meestal voor een trip) en als ie stoffig is even schoonmaken.
User avatar
mirage 69
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1584
Joined: 09 Sep 2002, 22:10
Type of spotter: F3
Subscriber Scramble: mirage 69
Location: Enschede

stof

Post by mirage 69 »

at Bianca
Heb nooit last van stof
Jij bent de ideale vrouw..... :lol: :lol:
User avatar
Redskin301
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 2294
Joined: 23 Mar 2006, 12:52
Type of spotter: Graphical
Subscriber Scramble: nee
Location: Tilburg
Contact:

Post by Redskin301 »

Het wisselen van lenzen maak ik echt alles behalve een probleem van, zelfs op de meest droge dag van het jaar als het stof gewoon voorbij komt waaien. Ik fotografeer nog niet zo heel lang digitaal, nu zo'n acht maanden. Ik heb eigenlijk nooit last gehad van die stof fobie, ik wissel gewoon mijn lenzen als ik een andere nodig heb op dat moment ongeacht het weer waar ik in sta. Natuurlijk probeer ik wel zoveel mogelijk mijn camera te beschermen. En ik vind het onzin om de camera om de zoveel opnamen te reinigen, ik doe het gewoon een keer per maand en hou daarmee dus gewoon een periodiek systeem aan, vaak doe ik het niet eens omdat tijdens die maandelijkse controle blijkt dat er helemaal niks op de sensor zit. Ik ben dus ook van menig dat die stof fobie gebaseerd is op horror verhalen en daar hoef je geen ervaren fotograaf voor te zijn maar moet je gewoon je boeren verstand gebruiken.
Regards Alex van Noye,

http://www.runway28.nl
User avatar
KIER
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 753
Joined: 22 Sep 2002, 10:32

Post by KIER »

Ben zelf al héél lange tijd gebruiker van digitale camera, hoorde bij één van de eerste (ben begonnen in 2002 met digitaal)

Ik sluit me helemaal aan bij HerbertvH; dat schoonmaken stelt geen ruk voor , en heb zelfs nog de eerste drie jaar met mijn camera op die manier gewerkt dat ik elke keer als ik hem wilde gebruiken of op moest bergen in m'n koffer, de lens erop of af moest draaien. En bij mij was de last van stof nou helemaal niet zo erg, en dat schoonmaken dat moet je gewoon lekker zelf doen. 1 of 2x per jaar is zat, tenzij je een miereneuker bent , maar dat terzijde.

Als je perse een camera erbij wilt om geen lenzen te hoeven wisselen vanwege stof, nou dan kun je beter eerst eens een cursus photoshop gaan volgen voordat je tot aanschaf overgaat en dan draai je wel bij, want PS dat is toch het allerbelangrijkste als je een foto wilt gebruiken voor wat dan ook, zo'n stofje is dan op een plaat zo weg.


Mazzel,


Kier.
Post Reply

Return to “Photography”