Time warp 6 mei

ImageImageA special Forum for Gilze-Rijen and Gilze Rijen Aviation Society (GRAS) with news, facts and social talk from the south.

Moderator: SWAT 11

Forum rules
Image
Image
This forum is supervised by GRAS, Scramble only hosts this forum. The basic rules of the Scramble Message Board also apply to this forum, but GRAS may have additional regulations. Dutch is the main language here but English is allowed too.
Post Reply
Sines
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 447
Joined: 05 Dec 2002, 22:03

Time warp 6 mei

Post by Sines »

De luchtmacht heeft geen JSF nodig, ze hebben al een tijdmachine ontwikkelt bij Signaal :-) Van de KLu site geknipt zojuist.....

---------------------------
Luchtmacht brengt Guus en Boris naar bevrijdingsfestivals

6 mei 2010, 12.00 uur

Dankzij 2 Chinook-transporthelikopters van de luchtmacht zijn Guus Meeuwis en Boris gisteren van het uiterste noorden van Nederland tot het diepe zuiden op bevrijdingsfestivals verschenen. De artiesten zijn dit jaar de ‘Ambassadeurs van de vrijheid’ namens het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Met de bevrijdingsfestivals wordt de Nederlandse vrijheid sinds 1945 gevierd.

De Koninklijke Luchtmacht levert al sinds het begin van de jaren negentig ondersteuning aan de bevrijdingsfestivals in de vorm van het helikoptertransport. Door de inzet van de helikopters hebben de artiesten op één dag in Almere, Den Bosch, Groningen, Rotterdam, Roermond, Vlissingen én Wageningen kunnen optreden. De Chinooks zijn afkomstig van het Defensie Helikopter Commando en hebben als thuisbasis vliegbasis Gilze-Rijen.

Ambassadeurs van de vrijheid

Op Bevrijdingsdag vonden in alle 12 provincies en hoofdstad Amsterdam bevrijdingsfestivals plaats. Naast Guus Meeuwis zijn Boris, winnaar van Idols 2004, en Junkie XL dit jaar de ‘Ambassadeurs van de vrijheid’. De laatstgenoemde artiest reisde per bus. Speciaal voor de bevrijdingsfestivals is Boris een samenwerking aangegaan met The Wicked Jazz Sounds Band, onder de naam The Boris & Wicked Jazz Experience.

Aftrap

De transporthelikopters vertrokken rond 10.30 uur met de artiesten vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen naar de eerste festivals. Om 12.30 openden The Boris & Wicked Jazz Experience het festival in Groningen, terwijl Guus een half uur later in Roermond aftrapte. De laatste optredens begonnen ’s avonds om 23.00 uur in respectievelijk Vlissingen en Den Bosch. Meer informatie over het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de bevrijdingsfestivals op http://www.4en5mei.nl" onclick="window.open(this.href);return false;.
--------------------------------------------------
User avatar
jimmy van drunen
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 6440
Joined: 23 Dec 2006, 22:32
Type of spotter: Photographer
Location: Tilburg, near EHGR RWY28

Re: Time warp 6 mei

Post by jimmy van drunen »

GE-WEL-DIG..!!.. :thumb:
User avatar
Triple Nickel
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 681
Joined: 07 Sep 2002, 20:12
Location: Laarbruch Final
Contact:

Re: Time warp 6 mei

Post by Triple Nickel »

Ja het was een leuk dagje gisteren (de 5e mei). Heerlijk van een vrije dag genoten!

:) :) :) :)
Antoine
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 279
Joined: 12 Aug 2008, 07:57
Subscriber Scramble: Antoine

Re: Time warp 6 mei

Post by Antoine »

Hoe zijn de Open Dagen op Gilze verlopen?
Kon er helaas niet bij zijn, want ik kom net terug van Orleans (was best wel vet !!). :bonk:

Antoine
Post Reply

Return to “Gilze-Rijen & GRAS”