Nederlandse F-16's: Wings of Squadrons

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
Post Reply
gvbeek
Posts: 24
Joined: 10 Jun 2006, 10:17

Nederlandse F-16's: Wings of Squadrons

Post by gvbeek »

Welke NL F-16's horen nu bij welke squadrons? Zowel de Scramble online database alsmede ondutchwings.nl geven alleen aan bij welke wing ze horen. Dit weer in tegenstelling tot de papieren Scramble. Administratief behoren ze tot Volkel Wing of Leeuwarden Wing maar ..... volgens mij zijn ze nog steeds voorzien van squadron badges. F-16.net heeft ze wel weer in squadrons ingedeeld maar die zijn niet up to date.
Kortom; wie heeft een actueel overzicht van welke NL F-16's welke squadrons badges hebben?

Bij voorbaat dank,
Gert
User avatar
DJdeRidder
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1831
Joined: 12 Mar 2004, 15:24
Type of spotter: F4 Mil
Subscriber Scramble: DJdeRidder
Location: Maarssen
Contact:

Re: Nederlandse F-16's: Wings of Squadrons

Post by DJdeRidder »

Het probleem met die badges is dat ze weinig meer te maken hebben met de squadrons waartoe de kisten behoren. Ik kan me bijvoorbeeld herinneren dat ik 313 squadron op de Tiger Meet in 2009 met drie verschillende badges zag rondvliegen.. Wat zeggen die markeringen dan nog? Om die reden hebben we de squadrons uit de ODW database gehaald. Of de F-16s administratief tot 'Volkel Wing' of 'Leeuwarden Wing' (voorzover die bestaan) behoren, dat weet ik niet..
Check Out My New FLIGHT Coffee Table Book
User avatar
Richard from Rotterdam
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 2654
Joined: 09 Aug 2004, 12:38

Re: Nederlandse F-16's: Wings of Squadrons

Post by Richard from Rotterdam »

Belangrijkere vraag is denk ik hoeveel F-16s er uberhaupt inzetbaar zijn momenteel. Ik denk dat de squadrons blij zijn met elke F-16 die ze nog de lucht in kunnen sturen.
User avatar
Hurricane
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 5402
Joined: 05 Oct 2003, 18:03
Type of spotter: F4 + H5
Subscriber Scramble: Hurricane
Location: EHVB

Re: Nederlandse F-16's: Wings of Squadrons

Post by Hurricane »

Richard from Rotterdam wrote:Belangrijkere vraag is denk ik hoeveel F-16s er uberhaupt inzetbaar zijn momenteel. Ik denk dat de squadrons blij zijn met elke F-16 die ze nog de lucht in kunnen sturen.
Uhm, 10 kisten waren in Alaska, 6 in Italië en nog 8 kisten hier is in elk geval 24 :wink:
gvbeek wrote:Welke NL F-16's horen nu bij welke squadrons? Zowel de Scramble online database alsmede ondutchwings.nl geven alleen aan bij welke wing ze horen. Dit weer in tegenstelling tot de papieren Scramble.
Wellicht heb je dan een andere database want de Militaire DB van de Klu geeft nog steeds aan welk sqn bij welke kist hoort ... :? ...
Het klopt ook met bovenstaande reacties dat er weinig houvast is aan de externe markings want kisten die momenteel hun fase onderhoud in gaan komen er met tone-down kleuren uit dus de externe markings worden zowiezo al naar de achtergrond verdreven.

Ook schijnt er een bepaald onderscheid te zijn tussen Strike, Recce en Trainings toestellen bij de Volkel & Leeuwarden wing maar hier is nog geen rode draad in te vinden (behalve de voor de hand liggende dat een F-16BM voor de training zal worden gebruikt :wink: )
Groeten,
Ron
gvbeek
Posts: 24
Joined: 10 Jun 2006, 10:17

Re: Nederlandse F-16's: Wings of Squadrons

Post by gvbeek »

Bedankt voor de reacties.
Richard from Rotterdam wrote:Wellicht heb je dan een andere database want de Militaire DB van de Klu geeft nog steeds aan welk sqn bij welke kist hoort ... ...
Kwam ik net ook achter. Wederom bedankt.
Post Reply

Return to “'t Praethuys”