Schiphol beeindigd contract met G4S

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
User avatar
B767-300ER
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 8814
Joined: 25 Dec 2007, 08:35

Re: Schiphol beeindigd contract met G4S

Post by B767-300ER »

Hoi Piet61,

Ik waardeer je recatie!
In de gehele maatschappij is het zo dat de goeden onder de kwaden moeten lijden.
Zo waarschijnlijk ook in dit geval. Ik vind dan ook niet dat je je persoonlijk aangevallen hoeft te voelen, dat is mijns inziens nergens voor nodig. No hard feelings. ;)

Echter, en dat is mijn persoonlijke mening, is het vaak met Trigion beveiligers waar we (spotters/werknemers) vaak gezeur mee hebben,omdat ze, naar mijn idee, hun gezag vaak "misbruiken". En daarvan is het appel incident een mooi voorbeeld. Eea komt wellicht ook doordat juist dat bedrijf de beveiliging van de platforms voor haar rekening neemt,en we daar, als buitenstaander, het meeste mee te maken hebben. En dat heeft niks meer met beveiligen te maken, maar gewoon met spottertje pesten. (Overigens komt gezagsmisbruik ook voor zoals jij al aangeeft bij andere bedrijven)
Ik heb dan ook de indruk dat het bij Trigion op dit moment lastig is om aan GOEDE mensen te komen, die hun werk serieus nemen en nadenken voordat ze iets doen. Daarom lopen er wellicht tussen de Trigion medewerkers mensen rond die eigenlijk niet egschikt zijn voor het werkMisschien dat jij dat als Trigion medewerker kan beamen?

En over menselijk gedrag.. Tsja, met klokhuizen gooien naar spotters als beveiliger is natuurlijk heel menselijk ;), waarmee ik probeer te zeggen dat er binnen Trigion, het bedrijf waar jij werkzaam bent, ook niet altijd alles even menselijk benaderd wordt. En ten opzichte van de andere bevieligingsbedrijven, komt Trigion net even vaker wat negatief bij ons over. Nogmaals, ik wil niet zeggen dat alle Trigion beveiligers hetzelfde zijn, maar een frisse wind daar doorheen zou absoluut geen kwaad kunnen. Uiteraard kunnen dan de goede, waar jij jezelf onder rekent, gewoon hun werk blijven doen. ;)
All times are local times!

Regards, N.
User avatar
ErikFB
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1279
Joined: 23 Nov 2005, 21:38
Type of spotter: civil airliners
Subscriber Scramble: ErikFB
Location: IJsselstein (Ut)
Contact:

Re: Schiphol beeindigd contract met G4S

Post by ErikFB »

Piet,

Je reactie is volkomen begrijpelijk maar lees ook even dat er een duidelijk onderscheid gemaakt wordt tussen de goeden en de slechten. Er zijn door een aantal forum-leden hier slechte ervaringen opgedaan met een aantal van deze mensen en daardoor krijg je het onstane beeld.

Nogmaals we willen als spotter rustig rondom EHAM kunenn blijven opereren en zolang we wederzijds respect hebben voor elkaar moet dat m.i. ook kunnen. Het is dus door het ontbreken van dat respect bij bepaalde mensen dat er irritaties zijn ontstaan.

Overigens is dit "het praethuys" en daar mogen ( zolang de moderator niet ingrijpt) dit soort discussies gevoerd worden .

Erik
piet61
Scramble Newbie
Scramble Newbie
Posts: 38
Joined: 25 Nov 2005, 23:09

Re: Schiphol beeindigd contract met G4S

Post by piet61 »

B767 en ErikFB,

Om toch op jullie mail te reageren.
Jullie hebben gelijk dat het een kwestie is van wederzijds respect en begrip. Appelen gooien door mensen in uniform keur ook ik ten zeerste af.
Helaas lopen er ook bij ons mensen rond waarvan je afvraagt hoe zij in vredesnaam aangenomen kunnen zijn.
Maar, bekijk het ook eens van de andere kant.
Na 09/11 is er ook voor ons heel veel veranderd.
Ikzelf werk niet op een luchthaven maar in het R'damse havengebied waar het tegenwoordig eveneens helaas moeilijker geworden is voor dagjesmensen of scheepsliefhebbers om her en der op het gemak rond te kijken en te fotograferen.
Wij moeten regelmatig aan het publiek uitleggen hoe en wat er tegenwoordig nog kan in vergelijking met voor 09/11.
Ook dan gebeurd het helaas dat je, terwijl je in uniform je werk uitvoerd, voor alles wordt uitgemaakt en de nodige ziektes naar je hoofd geslingerd krijgt.
Daarmee wil ik niet goedpraten dat er "collega's" met appelen gaan gooien of weet ik veel wat doen om hun positie ( lees : macht ) te misbruiken.
Ook al wordt je bekant doodgekeken, wij moeten gewoon en op correcte wijze handelen, die verplichting hebben wij ! Vorig jaar heb ik op Miami aan de lijve ondervonden hoe er door een ambtenaar van Dade County op arrogante wijze werd opgetreden t.o. ons en andere mensen die langs baan 09R stonden te kijken. Dat was een pure kwestie van machtsmisbruik door mijnheer. Wij werden als beesten weggejaagd.
Ook ik kom gelukkig nog steeds graag op SPL en dat al bijna 30 jaar.
Dat wil ik graag zo houden, maar sommige spotters verzieken het ook voor anderen, door te gaan parkeren waar dat niet mag, om maar even een voorbeeld te noemen.
Laatst op kop 06, gaat men vrolijk in het gras parkeren, precies in de bocht van de doorgaande weg.
Niet zo raar dat er politie aankomt en de bonnenboekjes te voorschijn komen.
Nogmaals, jullie hebben gelijk en ik vind het jammer dat er mensen zijn , al dan niet in uniform, die zich niet als mens weten te gedragen.
Op zo'n moment spijt het mij soms best dat ook ik in uniform loop !
Laten wij het s.v.p. gezellig en leefbaar houden, de maatschappij zit al zo rot in elkaar.
User avatar
B767-300ER
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 8814
Joined: 25 Dec 2007, 08:35

Re: Schiphol beeindigd contract met G4S

Post by B767-300ER »

piet61 wrote:Jullie hebben gelijk dat het een kwestie is van wederzijds respect en begrip.

Laten wij het s.v.p. gezellig en leefbaar houden, de maatschappij zit al zo rot in elkaar.
En hierbij sluit ik mij volledig aan! ;)
All times are local times!

Regards, N.
Post Reply

Return to “'t Praethuys”