17 okt: Lustrumviering 25-jaar Aviation Group Leeuwarden

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
Post Reply
User avatar
Stafpilot
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 167
Joined: 03 Aug 2003, 02:08
Type of spotter: S2
Subscriber Scramble: yes
Location: Ede, The Netherlands

17 okt: Lustrumviering 25-jaar Aviation Group Leeuwarden

Post by Stafpilot »

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de Aviation Group Leeuwarden(AGL) is opgericht als opvolger van de Spotting Group Leeuwarden. Al sinds het prille begin wordt door de vereniging 4x per jaar een (inmiddels kleurrijk) blad uitgegeven wat is opgesteld voor en door de leden en waarin diverse luchtvaartgerelateerde onderwerpen aan bod komen waaronder een aantal vaste rubrieken welke betrekking hebben op de Koninklijke Luchtmacht en de Vliegbasis Leeuwarden in het bijzonder. Ook worden al sinds de oprichting jaarlijks een aantal verenigingsavonden gehouden waarbij de leden foto- en filmopnamen van vliegtuigen aan elkaar kunnen laten zien.

Daarnaast worden ten behoeve van de leden regelmatig reizen georganiseerd naar vliegbases in binnen- en buitenland, soms in samenwerking met andere luchtvaart- en/of spottersverenigingen. Verder mag zeker niet onvermeld blijven de unieke fotoregeling welke in nauw overleg met Koninklijke Luchtmacht/Vliegbasis Leeuwarden tot stand is gekomen en waarbij als uitvloeisel van de uitstekende contacten welke de AGL in de afgelopen 25 jaar met de Vliegbasis Leeuwarden heeft opgebouwd, het aan de leden is toegestaan om op vaste tijden de basis te bezoeken om nabij de startbaan foto- of filmopnamen te maken van startende en landende vliegtuigen.

Inmiddels kent de AGL meer dan 400 leden en om de afgelopen 25 jaar nog eens de revue te laten passeren wordt op zaterdag 17 oktober 2009 een lustrumdag georganiseerd, waarbij zowel leden als niet-leden uitgenodigd worden om in een ongedwongen sfeer herinneringen op te halen, ondersteund door de nodige foto- en filmbeelden van de afgelopen kwart eeuw.

Belangstellenden (niet alleen leden van de AGL, maar ook alle andere luchtvaartliefhebbers!) zijn welkom van 13.00 tot 17.00 uur in zalencentrum "De Open Hof" aan de Goudenregenstraat 77 te Leeuwarden.
F104 Starfighter --> the real thing
Post Reply

Return to “'t Praethuys”