Spin-off Axalp

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
Post Reply
wamovements
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 2055
Joined: 14 Jun 2007, 20:50
Subscriber Scramble: wamovements

Spin-off Axalp

Post by wamovements »

Wil toch even reageren op een aantal reactie in dittopic, al is dit geheel offtopic (heeft dus niets met Axalp te maken).

Ik kan mij een topic elder op dit forum herinneren waarin men spreekt over het aantal spotters wat terugloopt. Als je dan als Scramble denkt de "markt" in handen te hebben, en zelfs referreert naar anders sites waarin gereffereerd wordt naar de volgende uitspraak waarin mensen op een niet te verstane manier worden uitgemaakt voor amateur

("More about Axalp can be found at http://www.scramble.nl/airports" onclick="window.open(this.href);return false;. You have to be a subscriber to access the pages, but hey, who isn't a subscriber. You really are an amateur if your not... ")

dan begrijp ik prima dat het ledenaantal terugloopt.

Stel je begint als 13/14 jarige spotter omdat het je interesseert wat er op dat vliegveld bij jou in de buurt gebeurd. Langs het hek hoor je iemand over Scramble praten en je gaat dus eens kijken op Scramble.nl
Op het forum aangekomen stel je een vraag omdat je hele mooie foto's van de Axalp range ziet. Deze foto's interesseren jou op een dusdanige manier dat je er zelf ook eens willt kijken dus stelt in het praethuys de vraag:

"Ik heb een vraag ik ga met 3 man naar Axalp 2009.
Maar ik ben er nog nooit geweest.
Is het heel druk met die dagen?
Is er ook genoeg gelegenheid met slapen en pakeren
zijn er veel campings?
"

Vervolgens wordt je door een moderator op een dusdanige manier behandeld waardoor je weer een potentiele abonnee kwijt raakt.

Als dat incidenteel gebeurd OK, maar ik merk regelmatig dat als een beginnend spotter/ beginnnend forum lid door 1 of meer moderators te kijk wordt gezet zodra er een vraag wordt gesteld over een verborgen deel van deze site.

Een andere behandeling van de moderatoren zou kunnen zijn om eenmalig te kopieren wat er elders (verborgen) op het forum staat en vervolgens te verwijzen naar de andere prachtige mogelijkheden op deze site waardoor iemand juist geinteresseerd raakt om een abonnement te nemen op Scramble. Dan hef je meteen het gat op tussen de oudere generatie/meer ervaren spotters en de nieuwe generatie en wordt het voortbestaan van Scramble minder in gevaar gebracht dan door nieuwe, potentiele abonnees (ik denk namelijk dat iedere spotter een potentiele abonnee is) op een nogal lullige manier het bos in te sturen.

Een eventuele toekomstige enquete zou dan ook niet alleen onder de huidige abonnees gehouden moeten worden, maar ook onder de spotters die geen abonnee zijn. Deze "amateurs", zoals dit op http://www.franknoort.nl" onclick="window.open(this.href);return false; te lezen is, zullen altijd een "amateur" blijven want de moderators vinden het blijkbaar erg leuk om dit soort uitspraken met smileys te benadrukken

Gr
Dennis Peteri
User avatar
Redskin301
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 2294
Joined: 23 Mar 2006, 12:52
Type of spotter: Graphical
Subscriber Scramble: nee
Location: Tilburg
Contact:

Post by Redskin301 »

Amen, gesproken door deze zogenaamde zeer ervaren "amateur" hiero die bewust niet lid is, maar dit wel zou zijn als er een zogenaamd internet abonnenment zou bestaan (lees lid zonder boekje elke maand)
Regards Alex van Noye,

http://www.runway28.nl
User avatar
Key
Site Admin
Site Admin
Posts: 11187
Joined: 06 Dec 2002, 09:21
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: U bet
Location: ex EHAM

Re: Een mening

Post by Key »

Dennis,

Zoals je zelf al zegt: geheel off-topic, dus gesplitst. Dit is, na gelukkig lange tijd, één van jouw beruchte 'Scramble doet het fout en ik weet het beter'-verhalen. We hebben afgesproken dat je dat niet meer zou doen, dus gelockt.

Het vervelende aan dit soort verhalen van jou is dat je de zaken eigenlijk altijd verdraait, én meent ons te moeten vertellen hoe te doen wat je zelf niet voor elkaar krijgt.
Nadat je zelf een tijdje een forum hebt gerund dat gevuld was met gekopieerde info en spam is dat nu uit de lucht. Je hebt welgeteld één e-Zine uitgebracht (mar07) dat meteen stof deed opwaaien op Fencecheck omdat je een zwik foto's had gebruikt zonder toestemming, waar je mee weg probeerde te komen door je te verschuilen - met huil-smileys - achter "ik heb ze gekregen van een redacteur van een concurrerend Nederlands tijdschrift"... Pff.
Dit alles terwijl je ons eens even ging laten zien hoe het werkt. Dat geeft niet, wij weten als geen ander hoe lastig het is dit allemaal te doen en vol te houden en het was een moedige poging. Maar kom niet hier ons de zwarte piet toespelen.
wamovements wrote:Als je dan als Scramble denkt de "markt" in handen te hebben, en zelfs referreert naar anders sites waarin gereffereerd wordt naar de volgende uitspraak waarin mensen op een niet te verstane manier worden uitgemaakt voor amateur (...) dan begrijp ik prima dat het ledenaantal terugloopt.
Je begrijpt het helemaal niet.
1. Je doet een aanname over Scramble die je niet kunt staven.
2. Scramble refereert niet aan Frank's site, dat doet Frank zelf op persoonlijke titel. De uitspraak op zijn site is uiteraard helemaal van hem zelf.
3. Het aantal abonnees loopt niet terug, het neemt momenteel toe.
4. Frank's opmerking is er duidelijk één met een knipoog, maar dat komt blijkbaar niet over.
Vervolgens wordt je door een moderator op een dusdanige manier behandeld waardoor je weer een potentiele abonnee kwijt raakt.
Pardon? Hans geeft direkt een tip waar Scramble deze info heeft, maar het blijkt dat de vrager geen abo heeft. Dat is dus jammer. Ook Adam was hier erg verbolgen over maar Hans had ook helemaal niks kunnen zeggen. Nu nam hij de moeite om tenminste een tip te geven (en weet Jeroen weer beter wat een abo voor voordelen heeft).
Verder worden o.a. de airfield guides gemaakt in de tijd en online gehouden met middelen die wij voor de abonnees uittrekken cq. die deels via de abonnementsgelden betaald worden (denk aan servers en zo), dus het is niet meer dan logisch dat het kunnen zien van alles een voordeel is van een abonnement.
Als dat incidenteel gebeurd OK, maar ik merk regelmatig dat als een beginnend spotter/ beginnnend forum lid door 1 of meer moderators te kijk wordt gezet zodra er een vraag wordt gesteld over een verborgen deel van deze site.
Bladiebla. Er wordt niemand 'te kijk gezet'. Ik zou je uitdagen om met echte voorbeelden te komen als ik enig vertrouwen had dat daar wat zinnigs uitkomt. Maar dat heb ik al lang niet meer.
Dan hef je meteen het gat op tussen de oudere generatie/meer ervaren spotters en de nieuwe generatie en wordt het voortbestaan van Scramble minder in gevaar gebracht
Tuurlijk, dat we daar niet eerder aan gedacht hebben! Het is allemaal zo simpel... ;)
Een eventuele toekomstige enquete zou dan ook niet alleen onder de huidige abonnees gehouden moeten worden, maar ook onder de spotters die geen abonnee zijn.
Dit bedoel ik dus. Hier zijn helemaal geen plannen voor, en als ze er al komen ga jij niet bepalen hoe we ze uitvoeren. Breng eerst je eigen forum maar weer eens tot leven.
Deze "amateurs", zoals dit op http://www.franknoort.nl" onclick="window.open(this.href);return false; te lezen is, zullen altijd een "amateur" blijven want de moderators vinden het blijkbaar erg leuk om dit soort uitspraken met smileys te benadrukken
En weer mis je het punt. Thijs zit Frank te dollen, omdat Frank iets zegt van 'ja zonde hoor dat je het bij Scramble niet kunt zien' maar zelf op zijn site aangeeft dat hij het niet meer dan logisch vindt dat belangstellenden een Scramble-abo hebben.

En dan nog eentje voor Alex: een web-abo is, zoals meermaals uitgelegd, tot op heden iets buiten ons kunnen. Misschien komt het wel in de toekomst. Het staat je vrij geen blad-abo te nemen maar ook jij plukt de nodige vruchten van het bestaan van Scramble, dus ik denk dat wij het leuk doen voor heel veel mensen.


Erik

N.B. Ongetwijfeld zullen mensen vinden dat ik me in hoor te houden, maar dat heb ik al zo vaak gedaan in dit verband...
User avatar
Key
Site Admin
Site Admin
Posts: 11187
Joined: 06 Dec 2002, 09:21
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: U bet
Location: ex EHAM

Post by Key »

Goed, op verzoek van een mede-mod het slot eraf in het kader van onze openheid. De drempel van 'uit de hand lopen' is hier echter laag, wegens slechte ervaringen in het verleden, dus als iemand wil reageren dan graag zinnig en beheerst.

Erik
Engines Turning Or People Swimming
boonens
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 161
Joined: 20 Nov 2005, 15:28

Post by boonens »

Key wrote:dus als iemand wil reageren dan graag zinnig en beheerst.
Ik wil alleen even zeggen dat dit gedeelte uit je verhaal...
Key wrote:3. Het aantal abonnees loopt niet terug, het neemt momenteel toe.
...mij positief verrast in een tijd waarin een aantal grote namen in de NL spotterswereld van hun voetstuk zijn gevallen. Hulde!
User avatar
Redskin
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1277
Joined: 01 Jul 2003, 16:22
Type of spotter: a serial is just paint to brighten up an aircraft
Subscriber Scramble: Digitaal
Location: 10 miles from Gilze Rijen
Contact:

Re: Een mening

Post by Redskin »

Key wrote: En dan nog eentje voor Alex: een web-abo is, zoals meermaals uitgelegd, tot op heden iets buiten ons kunnen. Misschien komt het wel in de toekomst. Het staat je vrij geen blad-abo te nemen maar ook jij plukt de nodige vruchten van het bestaan van Scramble, dus ik denk dat wij het leuk doen voor heel veel mensen.
Hoewel voor alex bedoeld wil ik toch even reageren. Ook ik ben geen lid van scramble, vroeger wel geweest maar wat ik wil weten kan ik ook op internet (dit forum) vinden. De verdere inhoud van het blad was op enkele onderdelen na gericht op nummertjes en civiel en dat interesseert mijn niet.

Voor wat betreft de term amateurs: zijn we dat niet bijna allemaal. Je bent toch pas een prof als je ervoor betaald wordt en dat is het je werk en niet meer je hobby.
John
Image
User avatar
topgun1984
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1229
Joined: 08 Mar 2007, 06:45
Type of spotter: A non cursing 4RTY F4RTY
Location: Gorinchem
Contact:

Re: Een mening

Post by topgun1984 »

Ik kan me wel een klein beetje vinden in de eerste uitlating van Dennis, met betrekking tot het al dan niet correct antwoorden op een vraag van een mod.. Aangezien ik het ook wel een beetje een bot antwoord vind...

maar goed anyway,

Je kan niet zomaar alles onderuithalen, ookal ben ik het soms niet eens met sommige beslissingen hier. Dit IS en BLIJFT wel een forum die je toch wel goede info kan bieden.

EN
Key wrote: 3. Het aantal abonnees loopt niet terug, het neemt momenteel toe.
Dit komt gewoon omdat enkele spotters onderons die kaartjes niet kunnen zien ;)


:drink2gether: biertje erik ;)?
YOU DON'T NEED WHITE LENSES IF YOU GOT A WHITE CAMERA.
Image
User avatar
Polecat
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 5048
Joined: 12 Jul 2007, 13:58
Type of spotter: Omnivore
Subscriber Scramble: Polecat
Location: The Middle East of The Netherlands

Post by Polecat »

Ik vindt het erg prettig dat je op heel veel plekken op het internet (of in de bieb of kiosk) toegang hebt tot gratis info. Dat geldt zeker voor de scramble site. Hoewel ik zelf al jaren abonnee ben snap ik dat een hoop mensen dat niet willen zijn, maar wel willen meekijken op het forum. (en ik leende vroeger de scramble ook wel uit aan knieperige kameraden...)
Ik denk wel dat je dan een beetje je plek moet kennen, je bent dan meer dan welkom, maar wie betaalt bepaalt. Zo voel ik het althans als ik op andere fora surf waar ik geen lid ben, ben gewoon te gast.
Natuurlijk kan iemand als niet-abonnee een mening hebben over een forum en die zelfs ook wel uiten, maar een -in mijn optiek althans- komisch geuitte kwinkslag naar je niet abonnee zijn lijkt me dan wel het minste wat je kunt verwachten... (terwijl je in principe zelfs nog een normale verwijzing krijgt naar meer info)

Overigens sluit ik me wel enigszins aan bij de kritiek op het taalgebruik. Nobody's perfect, en ik weet dat ik vaak ook erg slordig tiep. Het hoeft hier echt geen perfect ABIN (Algemeen Beschaafd Internet Nederlands) te zijn, maar als het op zijn eigen internet site wel een stuk beter kan zou je mogen verlangen dat iemand nog even een keertje over zijn mailtjes leest voor ze gepost worden....
I have never drunk milk, and I never will . . . .
User avatar
Key
Site Admin
Site Admin
Posts: 11187
Joined: 06 Dec 2002, 09:21
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: U bet
Location: ex EHAM

Post by Key »

:cheers: Altijd!
De toename van abo's is overigens te danken aan aanwas uit het buitenland. En die heeft weer alles te maken met onze overgang naar het Engels.

Erik
Engines Turning Or People Swimming
User avatar
evhest
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1644
Joined: 04 Jul 2004, 16:37

Post by evhest »

Wat mij toch vaak opvalt is dat mensen vragen stellen waarop de antwoorden met een heel klein beetje moeite al te vinden zijn. Zoekt en gij zult vinden. Het middel heet 'search' en is linksboven te vinden....
Answers will be questioned.....
User avatar
Thijs
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 5067
Joined: 10 Feb 2003, 13:42
Subscriber Scramble: Thijs
Location: West Intercourse Island
Contact:

Post by Thijs »

Zoals Erik ook al gemeld was, was de qoute van Frank zijn site bedoelt met een knipoog. En ja hij is scherp in deze context. Maar staat het niet hebben van een abbo op Scramble gelijk aan het zijn van een amateur....nou volgens mij niet hoor. Er zijn vele andere manier om aan je informatie te komen en een abbo op Scramble is daar 1 van. Het staat iedereen vrij om een abbo te nemen dan wel niet te nemen.

Persoonlijk ben ik niet de beroerdste om iemand te helpen maar zoals Evhest ook al aan geeft is dat er snel een vraag wordt gesteld zonder ook maar even te zoeken via de verschillende mediums (google / search function)

Over het taalgebruik, het staat iedereen vrij om straattaal, msn taal of hoe je het dan ook wil noemen te gebruiken. Maar naar mijn mening zegt dit wel iets over de mate waarin je het forum en daarmee je eigen post serieus neemt. Als je een beetje serieus bent dan lees je gewoon nog even je post terug voordat je hem post. 100% foutloos hoeft het natuurlijk niet te zijn, maar een beetje moeite doen mag wel naar mijn mening.
Assume makes an ASS of U and ME.
Post Reply

Return to “'t Praethuys”