Airbus praat/discussie/speculeer corner

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
Post Reply
NL1972
Scramble Rookie
Scramble Rookie
Posts: 83
Joined: 05 Apr 2023, 19:21

Airbus praat/discussie/speculeer corner

Post by NL1972 »

Met Airbus gaat het nu voor de wind, dat wil zeggen met Airbus goed gaat.

Zodat jullie misschien weten dat Airbus jaren werkt aan een project van waterstofvliegtuigen waarmee ze mogelijk in 2035 of 2040 kunnen vliegen. Het zijn allemaal concepten van klein tot groot vliegtuig waarmee vele afstanden kunnen gevlogen worden. De project heet: ZEROe-aircraft. Het betreft een turbopropvliegtuig (100 passagiers), blended wing body-vliegtuig(200 passagiers) en een turbofan vliegtuig(model Airbus A320NEO)(120-180 passagiers) allen kunnen worden aangedreven worden door speciale waterstofmotoren. Ze vliegen even ver als nu huidige vliegtuigen zowel veel milieuvriendelijker en emissie loos is.

Ook kregen de studenten van AERO-delft(Nederland) subsidie van Airbus omdat ze nog steeds werken aan een klein waterstof vliegtuigje die 500 km kan vliegen. Maar volgens de studenten van AERO-delft wordt samengewerkt op gebied van rond 'de belangrijkste aspecten van verschillende subsystemen', maar meer over details over hun samenwerking wordt niets gezegd.

Verder gaat Airbus in samenwerking met motorfabrikant CFM een waterstofmotor op Airbus A380 testen, maar wanneer dat gebeurt is nog niet bekend.

Dus we zullen ook komende tijd en jaren nog veel van Airbus horen
Link:
https://allesoverwaterstof.nl/airbus-on ... concepten/https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5 ... ch-vliegen
https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5 ... -vliegtuig
Post Reply

Return to “'t Praethuys”