Kent iemand deze simulator?

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
Post Reply
User avatar
Wildpicture
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 797
Joined: 06 Apr 2008, 13:57
Type of spotter: F5 Military
Location: Flevoland
Contact:

Kent iemand deze simulator?

Post by Wildpicture »

Bij het wat rondstruinen op internet kwam ik net deze simulator tegen:
https://www.simflying.nl/

De prijzen zijn nog redelijk voor een keertje met de kinderen een paar leuke uurtjes te hebben. Als ik via streetview kijk waar het gehuisvest is, krijg ik wel een iets minder positief beeld. :roll:

Kent iemand deze club en heeft iemand er al eens een keertje gebruik van gemaakt? Op zich ben ik meer geïnteresseerd in militair vliegen dan in een 737, maar het lijkt me wel wat om een keertje met de kinderen te doen.
User avatar
Stratofreighter
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 21845
Joined: 25 Jan 2006, 08:02
Location: Netherlands

Re: Kent iemand deze simulator?

Post by Stratofreighter »

...ik ken de club niet zelf persoonlijk, maar ik weet dat er vijf / zes jaar geleden wel aandacht aan is besteed in diverse media.

NH-nieuws heeft haar reportage helaas offline gehaald (zal wel weer een "website-revamp-vernieuwing" zijn geweest).

https://nl-nl.facebook.com/SimFlying/po ... 526677488/

https://www.facebook.com/pg/SimFlying/p ... e_internal

https://nl.linkedin.com/in/peter-de-graaf-8289b160

https://www.youtube.com/watch?v=eTw9w6BT1ag

https://www.youtube.com/watch?v=OsAZw-uynGk

http://www.mickeyairlines.net/2013/06/s ... amsterdam/

...het verhaal "online" lijkt wel goed te kloppen...
Airnieuws stopped, update FokkerNews.nl Mei-2024
User avatar
AviaView
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 2593
Joined: 21 Sep 2008, 16:10
Subscriber Scramble: Jeroen
Contact:

Re: Kent iemand deze simulator?

Post by AviaView »

Ik heb van september 2017 tot november 2017 een paar keer gebruikt gemaakt van deze simulator om mij voor te bereiden op een airline grading. Ik heb er ongeveer 10 uurtjes op gevlogen.
Ik snap dat de locatie je een beetje verkeerd beeld geeft (dat had ik ook), maar dat doet niet weg aan de functie van de simulator. Het is gevestigd in een oude kazerne en in die gebouwen zitten nu voornamelijk kunstenaars. Een beetje een alternatieve locatie, maar niks mis mee verder. De simulator is gevestigd op de bovenverdieping, te bereiken met een wenteltrap.

De simulator zelf is een degelijke apparaat. Het is een volledig zelfbouw, met Flight Simulator X (of Prepar3D inmiddels) als simulatorsoftware en B737 software om de performance en karakteristieken van het vliegtuig goed te simuleren. Voor mijn doeleinde vond ik de simulator toereikend genoeg, dus ik denk om een keertje met kinderen langs te gaan is ook een leuke ervaring. Verwacht geen 'state-of-the-art million dollar' perfecte cockpit/simulator zoals die in de luchtvaart gebruikt worden, een échte FTD is toch wel net ietsjes mooier!

De eigenaar van de simulator is een sympathieke man. Ik meen dat hij geen achtergrond heeft als vliegenier (ik weet dat niet meer helemaal zeker) maar puur hobbyist, maar hij kan je voldoende vertellen over de simulator, de Boeing 737 of de procedures aangezien hij veel mensen uit de luchtvaart over de vloer krijgt. Je krijgt altijd ook een kopje koffie/thee of een frisdrank met versnapering aangeboden.
Post Reply

Return to “'t Praethuys”