Scramble zoekt jou!

ImageImageHere you will find messages from the Scramble Administration and Editorial Team. Please read them! You can also leave any comments or suggestions about this Message Board, the Scramble website or the magazine.

Forum rules
ImageImage
Post Reply
User avatar
Scramble Bestuur/Board
Scramble Rookie
Scramble Rookie
Posts: 73
Joined: 05 Nov 2016, 21:47
Subscriber Scramble: Scramble Bestuur

Scramble zoekt jou!

Post by Scramble Bestuur/Board »

Scramble zoekt jou!

Al 44 jaar is Scramble een begrip onder de luchtvaartenthousiasten in Nederland en ver daarbuiten. Begonnen als 06-24 Nieuws met daarin de movements van Schiphol en later uitgegroeid tot een blad met movements, tripreports, nieuws en artikelen over de civiele en militaire luchtvaart.

In januari 2022 stopten we met de uitgave van ons maandelijkse blad, dit door oplopende kosten en teruglopende lezersaantallen. Sindsdien brengt Scramble dagelijks actueel nieuws en maandelijkse updates uit via onze website. Daarnaast publiceren we jaarlijks een aantal boeken voor de spotter zoals de Scramble World Airline Fleets en Scramble Military Serials.

Naast onze website publiceren we ook ons nieuws op Facebook, Instagram en X, waar we vele duizenden volgers hebben vanover de hele wereld.
Scramble is van de Stichting Dutch Aviation Society; een stichting met als doel om luchtvaart als hobby in het algemeen te vergroten, het bijhouden van luchtvaart databases en vanuit onze data nieuws, artikelen en boeken te publiceren.

Het bijhouden van dit alles kost veel tijd en energie en wordt gedaan door een grote groep vrijwilligers, die allemaal zelf luchtvaartenthouastelingen zijn. In de komende jaren blijft Scramble de ambitie houden om te vernieuwen, aangezien ook onze hobby blijft veranderen. Om dit waar te kunnen maken zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers met kerosine in de aderen en die Scramble een blauw hart (gaan) toedragen.

Waar zijn we bijvoorbeeld naar op zoek?

--> Mensen die het leuk vinden om dagelijks militaire en/of civiele nieuwsberichten te plaatsen op onze website en social media;

--> Mensen die dol zijn op de nummertjes en zich willen bezighouden met het bijhouden van de militaire databases en orbats van een of meerdere landen;

--> Mensen die met regelmaat artikelen willen schrijven over vliegtuigtypes, luchtvaartmaatschappijen, luchtmachten, shows, spotterguides, etc.

--> We zoeken ook uitdrukkelijk vrijwilligers die wellicht op een totaal andere manier bezig zijn met de hobby en daar onze lezers in mee kan nemen. Denk aan luchtvaart fotografie en fotobewerking. Of zaken waar we nog niet eens gedacht hebben als Scramble.

--> We zoeken ook mensen die verstand hebben van databases (opnieuw) bouwen en onderhouden aangezien we daar nog grote ambities in hebben.

Eigenlijk zijn we dus heel breed op zoek en staan open voor suggesties en ideeën. Onze artikelen en posts maken we in het Engels, dus gaan we er in ieder geval van uit dat je deze taal goed beheerst.

Wat krijg je ervoor terug? Een manier om anders met je hobby bezig te zijn en je kennis te delen met enthousiastelingen vanover de hele wereld. En je wordt deel van een club van luchtvaart fanaten die met regelmaat bij elkaar komen om te werken aan publicaties, maar waarbij het ook altijd gezellig is!

Spreekt je dit alles een beetje aan? Wacht dan niet en mail naar bestuur@scramble.nl. We gaan graag met je in gesprek over je ideeën en wat je zou kunnen en willen bijdragen!

Namens het bestuur,
Anton Homma.
Namens het bestuur / On behalf of the board
Post Reply

Return to “Messages from & to Scramble”