F-16's gooien 'vijfhonderdponders' af boven Vlieland

ImageImageForum for all movements and news on Leeuwarden Air Base.

Forum rules
ImageImage
Post Reply
User avatar
Henk Voortwijs
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3590
Joined: 13 Jan 2004, 20:56
Type of spotter: Radio monitoring
Subscriber Scramble: Henk Voortwijs
Location: Vogelwaarde, The Netherlands
Contact:

F-16's gooien 'vijfhonderdponders' af boven Vlieland

Post by Henk Voortwijs »

De NAVO-oefenlocatie Vliehors Range op het Waddeneiland Vlieland is van maandag (1 februari) tot en met vrijdagochtend (5 februari) het terrein van F-16’s. Jachtvliegtuigen van de Nederlandse luchtmacht oefenen er dan met het afwerpen van bommen met explosieve lading, zo kondigde de Koninklijke Luchtmacht (KLu) woensdag (27 januari) aan.

De bommen die worden afgeworpen zijn vijfhonderdponders van het type MK82. In totaal worden er volgens de KLu waarschijnlijk zestien gedropt.

Of de oefening doorgaat, hangt af van het weer. Het Bureau Geluidshinder van de Koninklijke Luchtmacht op Texel richt meetposten in. Op basis van de metingen wordt bepaald of de geplande vluchten kunnen worden uitgevoerd, aldus de luchtmacht. De mobiele meetposten staan in direct contact met de verkeerstoren van de Vliehors Range.

Tijdens de oefeningen is de Vliehors Range op Vlieland voor publiek gesloten. De grens van het oefenterrein is gemarkeerd met waarschuwingsborden en bij oefening voorzien van rode vlaggen.

http://www.luchtvaartnieuws.nl/news/?id=33589" onclick="window.open(this.href);return false;
UBC760XLT;UBC780XLT;UBC3500XLT;UBC9000XLT;SANGEAN/ATS-909X
Post Reply

Return to “Leeuwarden”