Deelen, 100 jaar vliegbasis en 25 jaar museum

ImageImageLogs and news for those airports and airfields in The Netherlands not covered in the subforums.

Forum rules
ImageImage
Post Reply
Gerben Tornij
Scramble Newbie
Scramble Newbie
Posts: 41
Joined: 25 Apr 2007, 21:51
Subscriber Scramble: Gerben Tornij

Deelen, 100 jaar vliegbasis en 25 jaar museum

Post by Gerben Tornij »

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de Vliegbasis Deelen in gebruik werd genomen, maar ook is het vijfentwintig jaar geleden dat het Museum Vliegbasis Deelen ontstond. Op 26 juli wil het museum een interessant programma aanbieden om de beide jubilea te vieren. Het museum opent op zaterdag 26 juli 2014 om 11.00 uur en het museum sluit om 23.00 uur.

De opzet van het programma zal bestaan uit;

een buitenprogramma met:
•tentoonstelling van oude voertuigen;
•tentoonstelling van modelvliegtuigen
•living history en demonstraties;
•rondritten over de voormalige vliegbasis en langs historische plaatsen; plus

een binnenprogramma met:
•filmvoorstellingen
•historische geluidsfragmenten
•determinatie en taxatie van militaria
•een tentoonstelling ´25 jaar museum´

De rondritten voeren over het Militair Luchtvaartterrein, over Groot Heidekamp en over Klein Heidekamp. Het museum beschikt over een originele Auster en de tijdens de rondrit zal de Thunderflash van de voormalige LETS te zien zijn. Mogelijk zijn er tijdens de rondrit bezoekende vliegtuigen op Deelen. Tijdens de rit zal een toelichting worden gegeven op de geschiedenis van de vliegbasis.

In de route zullen worden opgenomen:
De locatie van het vooroorlogse vliegveld, de Junkershalle uit 1941, het voormalig platform van 300Sq, de zuidelijke dispersals uit 1952, de parallelbaan 02L uit 1952, de voormalige startbanen 09-27 en 13-31, de verkeerstoren uit 1979, de helipads uit 2008, de noordelijke dispersals uit 1952, de vluchtvoorbereiding, de T2-hangar van het voormalige 299 Sq, de locatie van de voormalige Luftwaffe-hangars, de locatie van de voormalige LETS en de Thunderflash aldaar, de mess en de legeringsgebouwen uit de Duitse tijd op Groot Heidekamp en Klein Heidekamp.

De rondritten worden gehouden vanaf 16.00 uur - tot uiterlijk 22.00 uur. Elk half uur vertrekt er een rit met een autobus van Defensie en de duur van de rit is circa 40 minuten. Deelname aan de rondrit is uitsluitend mogelijk na boeking vooraf, via de website van het museum:

http://www.museumvlbdeelen.nl/1730-2/
Post Reply

Return to “Spotting Netherlands”