oefening Cerberus Guard : Twenthe herleeft

ImageThe special upcoming movements in Europe forum.

Forum rules
ImageOnly for upcoming movements or events (including deployments, exercises and squadron exchanges), civil and military. For airshows use the Airshow news-forum. No questions and requests are allowed.
Post Reply
Gerben Tornij
Scramble Newbie
Scramble Newbie
Posts: 41
Joined: 25 Apr 2007, 21:51
Subscriber Scramble: Gerben Tornij

oefening Cerberus Guard : Twenthe herleeft

Post by Gerben Tornij »

In de periode van maandag 18 maart 2013 tot en met vrijdag 29 maart 2013 vindt op en rond het militaire luchtvaartterrein Twenthe de oefening Cerberus Guard van 11 Luchtmobiele Brigade plaats. De oefening, waarbij een aanval op het militaire luchtvaart-terrein Twenthe wordt geënsceneerd, wordt ondersteund door vliegers van het Commando Luchtstrijdkrachten en bondgenootschappelijke strijdkrachten.
Om een goede afhandeling van het luchtverkeer binnen het BVG Twente te kunnen garanderen zal voor een groot deel van de oefening plaatselijke luchtverkeersleiding worden verleend vanaf het militaire luchtvaartterrein Twenthe.

De oefening beslaat tevens het weekend van vrijdag 22 maart tot en met zondag 24 maart 2013. Cerberus Guard voorziet in oefenvluchten van en naar de militaire luchtvaartterreinen Gilze-Rijen en Deelen. Dit in aanvulling op het gebruik van het militaire luchtvaartterrein Twenthe en mede vanwege het ontbreken van de noodzakelijke platformondersteuning op het militaire luchtvaartterrein Twenthe.

Bron: MLA
Post Reply

Return to “Scramble Intelligence Service”