Beech 18 flyby 29-04-2010 Rotterdam

ImageThe special upcoming movements in Europe forum.

Forum rules
ImageOnly for upcoming movements or events (including deployments, exercises and squadron exchanges), civil and military. For airshows use the Airshow news-forum. No questions and requests are allowed.
Post Reply
User avatar
Copter
Moderator
Moderator
Posts: 2251
Joined: 09 Nov 2002, 17:10
Subscriber Scramble: yes !
Location: The Netherlands
Contact:

Beech 18 flyby 29-04-2010 Rotterdam

Post by Copter »

Found the following message at http://www.defensie.nl" onclick="window.open(this.href);return false;:

(short translation: a Beech 18 of the Royal Netherlands Air Force Historical Flight will make a flyby in Rotterdam at 29-04-2010).

---

Een transporttoestel van het type Beechcraft 18 voert op 29 april een fly-by uit boven het Monument voor Operatie Manna in Rotterdam. Op deze dag wordt herdacht dat Britse en Amerikaanse bommenwerpers in 1945 voedselpakketten dropten boven het door de hongerwinter geteisterde westen van Nederland.

Het monument staat in het Paviljoen Observatorium, dat zich bevindt op de geluidswal tussen Rijksweg A20 en Nieuw Terbregge in Rotterdam. Het kunstwerk verbeeldt de stapeling van de voedselpakketten in de buik van het vliegtuig. Het herinnert de inwoners van Rotterdam aan operatie Manna-Chowhound, de geallieerde voedseldroppings in de laatste oorlogsdagen. Manna betekent 'brood uit de hemel'.


Unieke historische collectie
De Beechcraft 18 is afkomstig van de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht (SHKV) en heeft als thuisbasis de vliegbasis Gilze-Rijen. De SHKV is in 1969 opgericht. De stichting brengt en houdt propellervliegtuigen, die ooit in gebruik waren bij de luchtmacht, in luchtwaardige staat. Hierdoor is de afgelopen decennia een unieke historische collectie ontstaan. De SKHV is dan ook uitgegroeid tot een toonaangevend vliegend museum.

---
Post Reply

Return to “Scramble Intelligence Service”