No Flight event Soesterberg

ImageThe special upcoming movements in Europe forum.

Forum rules
ImageOnly for upcoming movements or events (including deployments, exercises and squadron exchanges), civil and military. For airshows use the Airshow news-forum. No questions and requests are allowed.
Post Reply
User avatar
Alpha Kilo One
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 4431
Joined: 25 Apr 2005, 16:17
Type of spotter: F5
Subscriber Scramble: Jein 😉

No Flight event Soesterberg

Post by Alpha Kilo One »

It is in Dutch, but read it as a "no go" for the flight event.
Event is still on, but as they used to call it "Historical Flight Event", they could now well change the name in something else.
Will see what it brings.

Geen luchtshow historische vliegtuigen

12-06-2018, 12:29 | Van de redactie

SOESTERBERG Doordat de betrokken partijen er geen overeenstemming over hebben kunnen bereiken, gaat het voorgenomen vliegen met historische toestellen tijdens de Soesterberg Luchtvaartdagen in het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 augustus niet door. Het Utrechts Landschap, eigenaar van Park Vliegbasis Soesterberg, heeft er geen toestemming voor gegeven.

Toch is er in dat weekend nog genoeg te zien en te beleven. Zo dichtbij als het publiek tijdens de Soesterberg Luchtvaartdagen bij de cockpits van verschillende typen vliegtuigen kan komen, en er zelfs in plaats kan nemen, is het nooit eerder geweest. De Luchtvaartdagen worden gehouden bij het Nationaal Militair Museum (NMM) op Park Vliegbasis Soesterberg.

Er zijn dat weekend tal van activiteiten die in het teken staan van luchtvaart. Unieke vliegtuigen en straaljagers, waaronder de F-4 Phantom, worden uit het depot gehaald en voor het publiek tentoongesteld. Meer dan twintig vliegtuigen worden buiten opgesteld en kunnen van zeer dichtbij door publiek worden bekeken. Ook zijn er diverse cockpits waarin het publiek plaats kan nemen. Daarnaast zijn er zowel binnen als activiteiten voor jong en oud, bijvoorbeeld het beleven van de romantiek van het vliegen tijdens de theatervoorstelling van het Flying Circus of het als een echte F-16 piloot vliegen in een van de vliegsimulatoren van de Luchtmacht. De ticketverkoop voor de Soesterberg Luchtvaartdagen start binnenkort.
"Nix bliev wie it es"
Post Reply

Return to “Scramble Intelligence Service”