Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

ImageImageDedicated forum for all your questions, remarks etc about (aviation) photography, digital as well as old fashioned film.

Forum rules
ImageImage
User avatar
Snipes
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 537
Joined: 31 Jul 2010, 07:47
Type of spotter: Photographer
Subscriber Scramble: Snipes
Location: IJsselstein(UT)

Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by Snipes »

Hallo allemaal,

Al enige tijd heb ik het idee om mijn huidige SLR te gaan vervangen. Ik wil de vliegtuig-hobby weer gaan oppakken(na een aantal jaren er niet veel aan gedaan te hebben).
Ik kijk vol verwondering naar de foto's die geplaatst worden in het foto-forum, en ga ervan uit dat dit niet de minste gear is waarmee gefotografeerd wordt.

Al een aantal jaar heb ik een Pentax istDL, waarop ik mijn 100-300mm lens uit het analoge tijdperk gebruik. Op zich werkt dat allemaal prima, maar om snelheids-objecten mee te fotograferen is het niet de ideale camera. De instellingen van de camera zijn daarvoor ook te beperkt en het aantal pixels is ook niet bijzonder.

Nu wil ik dus graag een andere camera gaan kopen en ben me al aan het oriënteren, maar zie door de bomen het bos niet meer.
Ik ben op zoek naar een betaalbare(tot €750) camera, het liefst met een 300mm lens erbij.
Eventueel met inruil van mijn huidige camera, met daarbij 3 lenzen...

Mijn vraag aan jullie is nu, waar ik op moet letten en wat vinden jullie een goede camera???

Alvast bedankt.
Greetz Wesly
User avatar
Bendavid2
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 455
Joined: 11 Dec 2008, 20:04

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by Bendavid2 »

Er is een kleine kans dat je huidige spullen worden ingeruild (bij kamera-express zo en zo niet).

Je zegt dat je het "liefst" een 300mm er bij wilt. Ik zou juist zeggen ik wil een goede lens tot 300mm en kijk dan wat er over blijft.

Op dit moment komt een 1000D + 18-55 IS + 70 300 IS USM het dichste bij je budget. 795 euro.

Andere mogelijkheid is ergens nog een D3000 op de kop tikken + 18-55 VR + 70-300 VR. Dan ga je je budget wel halen. PM me even als je naar dat laatste oren heb.

Note echte snelheids objectieve heb je niet tot 750 euro. Dat begint een beetje bij de 1000 euro en dan heb je alleen de lens.

Groetjes David
My pictures at flickr
My pictures at Airliners.net
User avatar
Tom Tiger
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 608
Joined: 28 Jul 2006, 08:18
Type of spotter: F5
Subscriber Scramble: tom tiger
Location: Netherlands, NH, Zaandam
Contact:

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by Tom Tiger »

Yep, mee eens.

Gewoon ff cameranu gepakt voor het gemak, maar kijk ook ff op Kameraexpres en fotokonijnenberg

Kleine indicatie,

http://www.cameranu.nl/artikel/35543/Ca ... 18-55.html

Body plus kitlens voor 380 Euro

http://www.cameranu.nl/artikel/963/Cano ... S_USM.html

70-300mm IS USM (MET UD element en spectra coating) voor 400 euro

Echter,.... extra batterij 30 Euro, en je hebt ook nog een SD kaartje nodig
bv 8gb (Sandisk classe 6) 35 euro...

dan zit je nu op 845 Euro, verzendkosten... denk dat je op 850 euro of 855 uitkomt.

Maar dan heb je een goede lens, een lekkere lichte allround body en je kan met een 8gb kaartje
rond de 1500 fotos maken (let wel in Jpeg)

Let wel, een 1000D body heeft geen spotmeting.

Ik gebruik zelf de 1000D als vervanger voor mijn 300D (die na 5 jaar trouwe dienst toch echt aan vervanging toe was) en het is een kamera die mij goed bevalt. Ik gooi hem in mijn rugzak als ik ga fietsen :-) Makkelijk, licht en toch al het gemak van een SLR.

Paar voorbeeldjes hier

http://www.flickr.com/photos/tomtiger/s ... 375714256/

en hier

http://www.flickr.com/photos/tomtiger/s ... 635358551/
" You Live by the Code, You Die by the Code. "

All my Photos on Flickr
User avatar
wild weasel
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1455
Joined: 27 Jul 2010, 02:40
Type of spotter: picked up my old hobby!
Subscriber Scramble: wild weasel

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by wild weasel »

Wesley...

Altijd lastig, dit verhaal. Heb zelf ook een tijd rond gelopen met dit luxe probleem. Heb om die reden heel wat forums bezocht en bekeken in de hoop dat dat het wat makkelijker zou maken, maar kijk uit, het kan ook juist moeilijker worden voor je. Het is allemaal ook nog eens heel persoonlijk. Een dure camera aanschaffen met bijbehorende dure lenzen is stap 1, echter zul je de kwaliteit die je hieruit kan halen slechts ten volle benutten als je de andere begrippen goed beheerst......

Misschien kun je iets meer vertellen over je huidige situatie en wat je totale budget is (alleen € 750,-- voor een body met een 300 MM lens dekt niet voldoende de lading om je goed te kunnen adiviseren). Mag ik bijvoorbeeld vragen of je al foto's maakt in RAW, of comprimeer je alles nog in JPEG? Daar is namelijk al heel veel winst te behalen. Zo niet, probeer dit dan zo snel mogelijk onder de knie te krijgen en bekend te raken met bijvoorbeeld photoshop, dan heb je zoveel meer plezier van je foto's.

Ik zou hoe dan ook het objectief op de eerste plaats zetten. Zoals David al zei, echte snelle objectieven heb je niet beneden de 1000 euro, dus wellicht zou je je budget iets bij moeten stellen, want die lens is gewoon echt het belangrijkst van je equipment. met een lens uit de betere lijn van het merk dat je aan wilt gaan schaffen, krijg je gewoon veel meer kwaliteit in je foto's. Daarbij, met bijvoorbeeld een F 2.8 lens kun je eigenlijk altijd op hoge sluitertijden blijven zitten, wat voor ons aviation shooters natuurlijk toch wel prettig is, als zeg ik daar ook bij dat je ook bij een 1/80 of een 1/125 bijvoorbeeld snaarstrakke foto's kunt krijgen, maar dan zul je veel meer moeten letten op de bewegingen die je maakt.

Zelf ben ik een Nikon gebruiker, maar ik ben zeker niet merk gebonden. Voordeel van een wat betere body is, dat deze hoge ISO's vaak wat beter handlen, waardoor je weer met iets hogere sluitertijden kunt blijven werken, toch moet je proberen hoge ISO's zoveel mogelijk te beperken. Als je gaat kijken naar objectieven (belangrijkste dus) kun je het beste gaan voor Canon of voor Nikon, omdat deze twee merken gewoon de meeste keus hebben in hun objectieven, waarbij Canon nog net iets meer keus heeft als Nikon en bovendien ook een tandje betaalbaarder is. Kwalitatief zijn ze in ieder geval aan elkaar gewaagd.

Concreet antwoord op jouw vraag, waar moet je op letten en wat is een goede camera, hierbij als volgt...

Waar moet je op letten:

de camera moet goed aanvoelen. met andere woorden, ligt ie lekker in je hand en is ie specifiek voor jou, goed te handlen. Lijkt onbelangrijk, maar is best essentieel. Zitten de bedieningsknoppen een beetje op een voor jou prettige plek (ergonomie van de camera), alhoewel ik moet zeggen dat dat pure gewenning is (zijn bij Canon en Nikon gewoon goed voor elkaar). Laat je niet gek maken door het aantal pixels overigens. het zegt namelijk niets over de image quality zelf, alhoewel je bij meer pixels wel meer kwaliteit overhoud als je een foto sterk wilt gaan croppen. je body is dus vooral een fysieke issue. let dus vooral op de lens de je ervoor gaat schroeven, want al het beeld en licht wat jij vangt op het moment dat je de ontspanner indrukt, koet allemaal door diezelfde lens, daar ligt dus je grootste winst. Dat brengt osn dan gelijk bij het volgende......

Wat zou een goede camera/lens/set kunnen zijn:

Canon EOS 60D (939 euro, zul je je budget naar boven bij moeten stellen), met de eventuele volgende objectieven. hierin kun je meerdere kanten op (even aan de echte Canon gebruikers om me aan te vullen of te verbeteren, want ik heb te weinig canon kennis). Canon EF 70-200/2.8 L USM IS Type II (prijs 1.795 euro) Beter kun je bijna niet krijgen, is meen ik het vlaggeschip van Canon. Doe je daar een 1.4 converter bij van 290 euro en dan heb je bijna 300 MM met top kwaliteit. Andere mogelijkheid is de Canon EF 100-400/4.5-5.6L USM IS, (prijs 1.229 euro), heb je lekker veel bereik. heb alleen wel s gelezen dat er af en toe een wat minder goed exemplaar tussen zit (maar nogmaals, dat moet de echte canon kenner maar even aangeven). Derde mogelijkheid is de Canon EF 70-300/4-5.6 L IS USM (1700 euro), deze lens ken ik zelf niet zo goed, maar moet ook een heel goede lens zijn. Tenslotte zou je ook nog over deze lens na kunnen denken Canon EF 28-300/3.5-5.6 L IS USM (2.350 euro), deze lens heeft eigenlijk een veels te grote vergrotingsfactor, maar schijnt desondanks erg goed te presteren. Zoals je ziet heeft Canon lekker veel keus.....

Nikon D90 (609 euro, houd je dus weer iets over voor een goeie lens), met de eventuele volgende objectieven. De Nikkor AF-S VR 70-200/2.8 G IF-ED Type II Zwart (1.898 euro) met een 1.7 converter ervoor (369 euro), is een absolute topcombi en geeft een bereik van 340 MM. dit is het vlaggeschip van Nikon. andere mogelijkheid is de Nikkor AF-ED 80-200 f/2.8D (1.100 euro) met 1.7 converter, weet alleen niet of de autofocus dan nog 100% werkt en heeft bovendien geen beeld stabilisatie. Derde mogelijkheid is de Nikkor AF 80-400/4.5-5.6 ED D VR (1.468 euro), is een goeie lens en heb je lekker veel bereik (heb deze lens zelf ook).

Laatste mogelijkheid is dat je ocassion gaat shoppen. Mocht je dat van plan zijn, ga zelf over naar een D300s of een D7000 met bijbehorend snel glaswerk, dus mocht je interesse hebben, ik ga mijn huidige set verkopen/inruilen.

Nikon D200 (net helemaal grote beurt gehad)
Nikkor AF 80-400 mm 4,5-5,6 ED D VR
Nikkor AF 18-200 mm 3.5-5.6 VR

Hoe dan ook, hoop dat je hier wat aan hebt gehad

Succes met je keuze, en lot's of good aviation shooting toegewenst!

Gr. Menno
Shoot first, edit later! :-)
User avatar
Andras
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1108
Joined: 20 Jul 2008, 11:18
Type of spotter: Photo only
Location: Bearing 210 from EHLW 70 NM
Contact:

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by Andras »

Mooi en lang verhaal Menno... :)

@Wesly (Er wordt heel wat niet de minste gear gebruikt hier, maar je zult je verbazen hoeveel er nog met "betaalbare" spullen wordt geschoten. Het is de fotograaf die het bedient he...)

Ik zou je huidige spullen i.i.g verkopen via Marktplaats. (Wat de gek ervoor geeft etc.)

Dan geef je aan dat je 750 Euro hebt.

Daar kun je een begin set voor kopen, Canon nieuw. Geheugenkaartje. Tas erbij en je kunt gaan (Of als je mazzel hebt krijg je het wel bij elkaar)..Overigens, Nikon weet ik geen reet van.

Canon 70-300 4.5.5.6 IS (€ 398.-) en een 1000D of 450D (als je die nog kunt vinden).. Kun je prima mee schieten, je zal alleen snel aan iets anders toe zijn. Voor de grote knallers heb je te weinig budget, dat mag duidelijk zijn. Dus of verder sparen of ergens beginnen... Er zijn tal van mogelijkheden. Canon en Nikon wordt het meest gebruikt. (Canon omdat er heel veel keus is tegen een redelijk normale prijs. Nikon om z'n kwaliteit maar die hebben stervens-dure lenzen..)

Mocht je nou je spulletjes kunnen verkopen voor bijvoorbeeld € 250.- Euro, dan zit je op 1000,- Eur en dan kun je beter een 40D (als je hem nog kan vinden) of wellicht een 50D kopen... Prima apparaten waar je voorlopig mee kan knallen..

And there you have it....
Groet,

Andras Brandligt
My images at AirTeamImages.com
User avatar
EHAM
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3373
Joined: 30 Apr 2005, 21:32
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: Joost de Wit
Location: Hoofddorp
Contact:

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by EHAM »

Begin nou niet meteen over converters, en al helemaal niet over 1.7's :mrgreen: . Die moet je lekker bewaren voor prime-lenzen.
Uit Wesley's verhaal niet kan opmaken of hij een zoomlens of een prime wil (zoals het er staat, "een 300mm lens" lijkt het meer prime eerlijk gezegd).
Voor Nikon kom je dan uit op de 300mm F4 (1139 euro bij cameranu). De Canon-variant kost 1245 euro.
Joost de Wit
Image
User avatar
evhest
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1643
Joined: 04 Jul 2004, 16:37

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by evhest »

Mensen, het budget van de topicstarter is 750 euro. Ik lees hierboven over objectieven met een prijskaart van 1.900 euro. Kom op zeg. :roll:

Mijn advies; kijk op marktplaats van een Canon body (EOS450D etc) en een Canon ef 70-300 is usm plus een simpele kitlens. Fotografeer daar een tijd mee en kijk vervolgens verder - indien nodig.
Answers will be questioned.....
User avatar
wild weasel
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1455
Joined: 27 Jul 2010, 02:40
Type of spotter: picked up my old hobby!
Subscriber Scramble: wild weasel

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by wild weasel »

EHAM wrote:Begin nou niet meteen over converters, en al helemaal niet over 1.7's :mrgreen: . Die moet je lekker bewaren voor prime-lenzen.
Uit Wesley's verhaal niet kan opmaken of hij een zoomlens of een prime wil (zoals het er staat, "een 300mm lens" lijkt het meer prime eerlijk gezegd).
Voor Nikon kom je dan uit op de 300mm F4 (1139 euro bij cameranu). De Canon-variant kost 1245 euro.
Op zich met je eens natuurlijk. maar 1, kan ik me niet voorstellen dat een ie een camera gaat kopen met enkel en alleen een 300mm prime, want dat betekend erg veel beperking en dat je de vliegtuigen maar op een aantal manieren goed op de plaat krijgt. Een converter werkt het best op een prime, met je eens, maar een 70-200 mm 2.8 met een 1.7 converter op een Nikon werkt echt top, believe me.....

300 mm F4 van Nikon is inderdaad een toppertje, maar de kans dat ie voor een Canon gaat lijkt me aannemelijker. Een converter kan een financieel interessant alternatief zijn zonder de kwaliteit teveel geweld aan te doen.

@ Andras: Met je eens, ook met "minder" spul kun je goede resultaten, maar zoals je zelf ook al zegt, waarschijnlijk dan ook wel gauw toe aan iets anders (lees, weer iets beters). jouw suggestie iets budget bij te trekken en even door te sparen lijkt mij dan ook het beste advies. Wesley heeft de foto's op Scramble als voorbeeld, wat toch vaak niet de minste foto's zijn en bovendien foto's die voornamelijk in RAW worden geschoten en dus ook als zodanig worden nabewerkt. Mijn inschatting is dus ook dat Wesely snel op een goed niveau wilt komen........maar kan d'r naast zitten natuurlijk.

@ evhest: point made en je hebt helemaal gelijk. echter zie ik een budget van € 750,-- voor de body alleen, daarom ook mijn vraag naar Wesley wat zijn totaal budget is. Als Wesely een budget bedoeld van € 750 euro voor body en lens, word het wel erg lastig om enigszins kwaliteit in huis te halen. Hij vraagt om advies en waar hij op moet letten, dat probeer ik dus ook aan te geven, maar helaas valt dit inderdaad wel buiten budget. wellicht kan hij z'n budget bijstellen, zodat ie wel in een keer klaar is. Tenslotte is het geen beginnende shooter, hij heeft het eerder gedaan.....
Shoot first, edit later! :-)
User avatar
topgun1984
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1229
Joined: 08 Mar 2007, 06:45
Type of spotter: A non cursing 4RTY F4RTY
Location: Gorinchem
Contact:

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by topgun1984 »

Als mede pentax user zeg ik: kijk even op MP naar de K7. er zijn al veel Pentaxians die hun K7 tegen bodemprijzen verkopen (heb er een laatst gezien voor nog net geen 600 euries). Daarmee heb je nog een hele goede camera en meestal nog garantie ook.

Zelf ben ik begin dit jaar van de K100 overgestapt naar de K-x (een witte) en heb hier geen seconde spijt van gehad. Krijg ook nog eens leuke reacties omdat ie wit is en zeer opvalt tussen het zwarte materiaal. Ook ik heb (in de loopbaan dat ik nu met Pentax werk, wat zo gauw al meer dan 5 jaar is) nog geen EEN error in mijn camera gehad of fouten op foto's (met uitzondering van wat stofjes). En voor het budget wat je noemt (750) heb je een nieuwe K-x met 18-55 en 55-300 Lens (welke ZEER goed wordt bevonden in de diverse Reviews).

De snelheid is met de nieuwe reeks camera's ook sterk verbeterd. Mocht je de K-x eens aan de tand willen voelen, geef me een PM en kunnen we eens wat afspreken.


Cheers,

TG1984
YOU DON'T NEED WHITE LENSES IF YOU GOT A WHITE CAMERA.
Image
User avatar
Snipes
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 537
Joined: 31 Jul 2010, 07:47
Type of spotter: Photographer
Subscriber Scramble: Snipes
Location: IJsselstein(UT)

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by Snipes »

Bedankt voor de reacties! Ik begrijp heel goed dat veel foto's die hier voorbij komen professioneel geschoten zijn, en het is ook niet mijn bedoeling dit te proberen te evenaren. Zie mij meer als een hobby-fotograaf, die iets betere spullen wil hebben :wink: !
Momenteel ben ik me meer aan het verdiepen in het digitaal bewerken van foto's, dus ben nu wel aan het experimenteren met RAW.
Ergens vind ik het wel zonde om een hele nieuwe camera te kopen, aangezien ik nu wel 3 mooie lenzen heb liggen, te weten:
SMC Pentax-F 1:4.5-5.6 100-300mm zoomlens
SMC Pentax DA 18-55mm
en nog een andere lens die ik nu niet bij de hand heb.
Dus ik zat zelf ook al te denken aan een andere Pentax body, de K7 of de K-x, maar dan moeten die lenzen wel compatibel zijn!
Op mijn istDL werken alle lenzen zoals het moet. En eigenlijk ben ik over Pentax zelf ook best tevreden, heb deze camera nu 5 jaar en daarvoor dus een analoge Pentax gehad.
Alleen vind ik dus de mogelijkheden van mijn huidige camera wat te beperkt, en heeft hij maar 6 megapixels.
Greetz Wesly
User avatar
wild weasel
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1455
Joined: 27 Jul 2010, 02:40
Type of spotter: picked up my old hobby!
Subscriber Scramble: wild weasel

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by wild weasel »

Wesley...

Goed dat je aangeeft waar je de lat precies legt voor jezelf. en ook heel goed dat je al bezig bent in nabewerking en expirementeert in RAW, daar is al veel winst te pakken. Als Pentax je goed bevalt, is het natuurlijk redelijk logisch als je lekker bij je eigen merk blijft. Zelf ben ik absoluut geen Pentax kenner, maar als ik de reviews moet geloven is daar absoluut niets mis mee. Van de lenzen zou ik het eerlijk gezegd echt niet weten.

A propos lenzen, jij geeft aan dat je het zonde vind om een nieuwe camera te gaan kopen omdat je al zo'n mooi setje lenzen hebt liggen. Als die lenzen je goed bevallen (heb echt nul verstand van de lenzen van Pentax), en je denkt met diezelfde lenzen het schietwerk aan te kunnen dat je nu voor ogen hebt, zou ik het daar ook lekker bij laten. Of die lenzen compatibel zijn met een K-7 of K-X durf ik je echt niet te zeggen, maar ik kan me haast niet voorstellen dat dit niet het geval zou zijn.

ga met je lens gegevens naar de fotohandel en vraag of die lenzen d'r op passen en of ze dan nog goed werken. dan ben je in één keer klaar. nieuwe body, je bestaande lenzen set, en schieten maar.

Succes
Shoot first, edit later! :-)
User avatar
Snipes
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 537
Joined: 31 Jul 2010, 07:47
Type of spotter: Photographer
Subscriber Scramble: Snipes
Location: IJsselstein(UT)

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by Snipes »

wild weasel wrote:A propos lenzen, jij geeft aan dat je het zonde vind om een nieuwe camera te gaan kopen omdat je al zo'n mooi setje lenzen hebt liggen. Als die lenzen je goed bevallen (heb echt nul verstand van de lenzen van Pentax), en je denkt met diezelfde lenzen het schietwerk aan te kunnen dat je nu voor ogen hebt, zou ik het daar ook lekker bij laten.
En dat is dus denk ik ook de afweging die ik nu moet gaan maken. Alleen een nieuwe body(vanwege de reeds in bezit zijnde lenzen), of een compleet andere camera?!?!?
Is er iemand die weet of mijn huidige lenzen compatibel zijn met de K7 of K-x???
Greetz Wesly
User avatar
topgun1984
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1229
Joined: 08 Mar 2007, 06:45
Type of spotter: A non cursing 4RTY F4RTY
Location: Gorinchem
Contact:

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by topgun1984 »

Hey Snipes... Sorry voor de late reactie, maar het eten kwam er tussendoor.

Al je oude lenzen moeten gewoon werken op de nieuwe lichting. Enige extra op de nieuwe bodies (vanaf de K100 Super) is dat deze SDM compatible zijn, (HSM in Sigma). Waardoor de HSM objectieven ook op Pentax passen.

Mocht je nog vragen hebben, ik help je graag.


Grtz,

TG1984
YOU DON'T NEED WHITE LENSES IF YOU GOT A WHITE CAMERA.
Image
User avatar
Snipes
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 537
Joined: 31 Jul 2010, 07:47
Type of spotter: Photographer
Subscriber Scramble: Snipes
Location: IJsselstein(UT)

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by Snipes »

@topgun1984: Thnx voor de info, ik denk dat ik maar eens ga shoppen voor een andere Pentax body!
Greetz Wesly
User avatar
topgun1984
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1229
Joined: 08 Mar 2007, 06:45
Type of spotter: A non cursing 4RTY F4RTY
Location: Gorinchem
Contact:

Re: Op zoek naar een andere digitale spiegelreflex camera

Post by topgun1984 »

Snipes:

Graag gedaan

Ik zou als ik jou was zou ik je istDL dan als backup of eventueel static camera laten functioneren... scheelt je toch weer een aantal lenzen om te wisselen ;).

Grtz,

TG1984
YOU DON'T NEED WHITE LENSES IF YOU GOT A WHITE CAMERA.
Image
Post Reply

Return to “Photography”