Tweedehands camera's en lenzen

ImageImageDedicated forum for all your questions, remarks etc about (aviation) photography, digital as well as old fashioned film.

Forum rules
ImageImage
User avatar
Robert
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 898
Joined: 02 Jun 2003, 20:54
Type of spotter: Somewhere between pictures and serials....
Subscriber Scramble Magazine: yup
Location: EHSB

Post by Robert »

Enige tijd terug voor weinig een nog geen jaar oude Canon prime 300mm gekregen (kon hem er echt niet voor laten gaan :D ). Ter plekke uitgeprobeerd, plaatjes geschoten ermee, foto's op de laptop gezet en goed bevonden. En moet zeggen gebruik het tot volle teveredenheid.
Robert
Erik_7Xi
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1026
Joined: 14 Jun 2003, 23:17
Location: Wellington, NZ

Post by Erik_7Xi »

Als ik nu naar de inhoud van mijn foto tas kijk, is het enige wat nieuw aangeschaft is mijn 70-200mm f/2.8L (2004). De resterende 1D bodies en andere L lenzen zijn allen gebruikt gekocht via internet of direct van bekenden.

Via internet koop ik doorgaans mijn spullen alleen via bekende foto fora zoals Dutchphonezone.com - niet via eBay alhoewel ik ook best wil geloven dat dat ook wel prima werkt.
User avatar
blacksky
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 217
Joined: 05 Nov 2004, 23:16
Location: budel-schoot

Post by blacksky »

ik gebruik ook wat 2e hands lenzen, van een foto winkel in Nederland , een via marktplaats en een via een belgische foto zaak, en daar moeten ze je een jaar garantie geven op zon 2e handslens. Dat maakt het bij duurdere 2 hands lenzen ( die witte ;) ) aantrekkelijk om ze dan in Belgie te halen met garantie.
gr
wrxflyer
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 197
Joined: 10 Feb 2008, 22:16
Type of spotter: F2 civil
Location: Amersfoort, Netherlands

Re: Tweedehands camera's en lenzen

Post by wrxflyer »

Iwan Bogels wrote: Ik snap niet zo goed waarom mensen zoveel moeite hebben met tweedehands camera's en lenzen. Vooral de betaalbare spiegelreflex camera's worden door eerste eigenaren vaak gekoesterd alsof het Ferrari's of Rolexen zijn. Ze worden meestal ver buiten het bereik van kinderen gehouden, stootvrij verpakt en alleen bij bijzondere gelegenheden tevoorschijn gehaald. En met een beetje mazzel zit er ook nog eens verlengde garantie op hun apparatuur.
Juist omdat een camera + kwaliteitslens voor mij dezelfde emotionele waarde heeft als een Ferrari voor die eigenaar, zou ik niet snel een gebruikt exemplaar kopen, maar eerder mezelf dood werken tot ik een fraai, nieuwe en ongbruikte versie kan aanschaffen.
Ik gebruik maar 2 bodies en 2 lenzen, dus zo heel forse investeringen maak ik toch al niet :cry:

Overigens ben ik ook een fervent (sport)wagen liefhebber en ik weet hoe de echte superrijken soms met hun peperdure auto's omgaan :twisted: :twisted:
In die wetenschap betwijfel ik of iemand met genoeg geld voor een peperdure lens deze ook als zodanig zal behandelen.

Voor mij dus liever geen gebruikt spul; tenminste niet in de duurdere prijsklassen.Een miskoop van 200 euro overleef ik wel, maar voor bedragen van 500 euro of hoger ben ik erg huiverig met dit soort kostbare speeltjes.

gr,

Freek
Flown in 733,738,A319,A320,A330,MD-11,763,772,742,744
User avatar
Redskin301
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 2161
Joined: 23 Mar 2006, 12:52
Type of spotter: Graphical
Subscriber Scramble Magazine: nee
Location: Tilburg
Contact:

Post by Redskin301 »

Een lens is niks meer dan een stuk gereedschap ook al is het soms erg prijzig. Ik behandel mijn lenzen dan ook gewoon als gereedschap. Ze zijn niet heilig dus ik gebruik ze ook gewoon in een zware regenbui en tijdens een zandstorm als mij dat HET plaatje opleverd :!:
Regards Alex van Noye,

http://www.runway28.nl
User avatar
Tom Tiger
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 608
Joined: 28 Jul 2006, 08:18
Type of spotter: F5
Location: Netherlands, NH, Zaandam
Contact:

Post by Tom Tiger »

Ik koop af en toe wat tweede hands, grappig genoeg dezelfde plek waar Iwan komt (Foto Abro Zaandam) en het prettige is dat ik gewoon even de lens kan uitprobreren. Werkt het, mooi, kwaliteit zoals ik verwacht? Nog beter dan is ie voor mij :-) Zo niet.... scheelt weer.

Ik ben zo verschillende lenzen rijker (en veel te veel Russische Cameras... okay, lichte verslaving voOr dE reSt ben ik redelijk normaal, Foto Snaiper, Zorki, Kiev....)

Zolang je tweedehands lenzen en cameras kunt uit proberen, waarom niet? Het scheelt een hoop.

Just my two Eurocents :-)
" You Live by the Code, You Die by the Code. "

All my Photos on Flickr
User avatar
pluggie
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 527
Joined: 20 Jul 2004, 23:31
Type of spotter: Er ist.
Contact:

Post by pluggie »

DutchDakota wrote:Ik heb vandaag mijn EOS 350d kit gekocht 2ehands voor 250 euro.
Met 1500 op de sluiter!
Of 31500, maar maakt geen klap uit.

Boeiend onderwerp, eerst iets wat er heel VEEL mee te maken heeft,
maar zo op eerste oog niet:
Image
Image

Is allemaal 2e hands, of geruilt, of half van de vrachtwagen gedondert, dan niet gejat, maar net uit model, zonder doos, bij zo'n verkopertje.
Krijntje was studentje.

En verdiende geen kloot. En ritselde alles bij mekaar. Kende iedereen persoonlijk.
En na 2 maanden was de lol der dan af bij zo iemand: was het een rotding. En dan verzon ik wel dat ik nie zoveel geld had
maar dat ik er zeker mee ging optreden dan: verkocht !

Of kocht de ene, sloopte dan alleen een bepaald bordje eruit, verkocht dat ding dan voor zelfde bedrag, kocht een modelletje hoger, en zette hop zo het 8 uitgangen bordje er weer in: TADA.

Was me nooit gelukt nieuw.

kDenk dat belangrijk is dat je FEITELIJKE kennis hebt. Ik denk dat bv Iwan sneller zou zien na uur, van hey, deze is ragscherp, of nee net niet dan bv ik.
Der is bv bij die drumrommel geen hond die hem meteen uit mekaar schroeft. Ik knalde standaard de kap los, om te kijken of er wel of geen stof/zand/weetikhet zat.

Daar zit hem denk ik wel clue van dit.
Dat je goed moet weten waar je ECHT op moet letten. Praktische kennis dus stiekem.

kBen er absoluut van overtuigt dat je flink belazerd wordt op markplaats soms (zo zijn mensen, zie auto's), en dat er gigantische 'diamanten' zijn.

De kunst is om dat te 'herkennen'.
Zo zijn er nog 2:
- beter iets kopen van mensen waar je iets vanaf weet
- beter iets kopen die eerlijk deukje zegt, dan gepoets ding dat je der zelf achterkomt. Die eerste is dan vaak perfect en eerlijk, de 2e kun je later staan.
- 1 + 2 samen, human engineering: kerel die echt ding nooit gebruikt heeft herken je zo, enthousiaste gast die echt een duurdere wil herken je ook zo.

Verder (denk ik) is een body of zie hierboven (had er toch mee te maken) makkelijker op fouten te checken dan een lens, maar misschien
zegt iemand die 10tallen lenzen heeft getest, nee hoor, ik kan dat vrij snel herkennen. En dan zijn we weer bij kennis.
Post Reply