Indeling messageboard m.b.t fotografie

ImageImageDedicated forum for all your questions, remarks etc about (aviation) photography, digital as well as old fashioned film.

Forum rules
ImageImage
User avatar
Iwan Bogels
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 2385
Joined: 06 Sep 2002, 06:59
Subscriber Scramble: Iwan Bogels
Location: N 52°13"31.2 E 4°29"57.5
Contact:

Post by Iwan Bogels »

Hi Ronald,

Ook ik zit niet op het "dood-modereren" van die Airliners mannen te wachten. Want de criterea van die mannen verbijsteren soms iedereen.

Maar wel zou ik graag zien dat eenieder een beetje kritisch is op zijn eigen plaatjes. Dat wil niet zeggen dat je niet blij en trots mag zijn op je eigen plaatjes, maar wel dat je een poging doet om een bepaalde standaard en realiteitszin aan de dag te leggen.

Laatst was er hier iemand die zeer enthousiast 115 in een topic plaatste, waaronder een stuk of vijf uitlaat-plaatjes, drie raketten, zes diagonale foto's en een foto van een kist die precies achter een staart schuil ging. Dat is wel super extreem, maar voor mij vallen reguliere KLM B737's op de taxibaan ongeveer in dezelfde categorie, net als Belgische F-16's recht van opzij in de landing.

Als mensen zich zouden limiteren tot het uploaden van maximaal 10 plaatjes, dan gaat men ook wat kritischer naar de eigen foto's kijken en blijft het voor iedereen een beetje leuk en leerzaam om hier op Scramble plaatjes te komen kijken.

Mijn advies is dus een ongemodereerd maximum van 10 plaatjes per persoon, per evenement.

Groetjes,
Iwan
coleman
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 104
Joined: 16 Apr 2003, 12:13
Location: Curacao
Contact:

Post by coleman »

Helemaal eens met Iwan. Bij Flugzeugforum hanteren ze de regel van 5 foto's per posting en dat werkt perfect vind ik. Ik begrijp van de Scramble mensen dat zij voorlopig geen actie gaan ondernemen maar we kunnen best samen tot een 'ongeschreven regel' komen niet?

Ik geloof echt dat dit forum veel interessanter blijft als we de boel een beetje reguleren.

Jeroen.
User avatar
DJMikey
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1109
Joined: 26 Jun 2003, 16:48
Location: Den Bosch, Netherlands
Contact:

Post by DJMikey »

Ik kan me niet herinneren dat ik meer dan 10 foto's in een posting heb geplaatst, ik zoek de meest interessante uit die ik iedereen wil laten zien. Maar ik stoor me totaal niet als iemand meerdere foto's wil laten zien, of de getoonde foto's van een kwaliteit die ik het niet zo bijster vind. Dat betekent dan alleen maar dat ik ze snel gezien heb. Dat wil echter niet zeggen dat dan de foto ook slecht of standaard is!

Laat iedereen nou de foto's plaatsen die hij/zij wil en dus lekker doen wat hij/zij denkt dat goed is. Als je jezelf wil beperken tot 10, 5, 1 of hoeveel foto's dan ook ... be my guest. Om het uit te roepen tot 'ongeschreven regel' of geschreven regel gaat mij te ver en past m.i. precies in de landelijke discussie over betutteling.
Bovendien, de regel zou ook jammer zijn. Stel nou dat je 11 toppers te laten zien hebt, dan zien we de 11e foto niet, tenzij je weer een nieuw topic start ... krijgen we vervolgens weer discussie over het aantal topics of reacties op topics ... zucht :wink: :lol: Laat de boel nou de boel.

Ligt het aan mij of is het komkommertijd ...

Grt, Mike.
Mike Schoenmaker
Vice-president / Activities / PR
KNVOL, region Noord-Brabant / Noord Limburg
coleman
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 104
Joined: 16 Apr 2003, 12:13
Location: Curacao
Contact:

Post by coleman »

Nog een argument voor beperking: je doet er de bezoekers met een wat tragere verbinding een groot plezier mee. Als ' buitenlandse' bezoeker van het forum is dat wel degelijk een punt voor mij, al kan ik me voorstellen dat de Nederlandse bezoeker daar wat minder mee heeft.

Maar goed, meneer Mikey, ik geloof dat we niets anders aan het doen waren dan de mogelijkheden uitpluizen van dit forum, nu en in de toekomst. Als je het niet eens bent met een voorstel dan is dat prima natuurlijk, maar om nou met woorden als 'betutteling' en 'komkommertijd' te strooien gaat mij weer te ver. Of is dit soms ook betutteling? :D

JJ
User avatar
SquAdmin
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3733
Joined: 21 Feb 2003, 11:04
Location: C a/d Y

Post by SquAdmin »

Het feit dat je 'buitenlandse' bezoeker bent maakt v.w.b. de snelheid echt niks uit. De foto's staan meestal op Amerikaanse sites zoals imageshack en photobucket die vervolgens worden 'gehotlinkt' naar het Scramble forum. M.a.w., de foto's staan niet werkelijk op Scramble ook al lijkt dat zo.
Daarnaast zijn internationale verschillen tegenwoordig te verwaarlozen op internet....
Greetz,

Patrick
User avatar
canberra
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1710
Joined: 01 Dec 2004, 16:57
Type of spotter: not too bad
Location: The Hague

Post by canberra »

Iwan Bogels wrote:Mijn advies is dus een ongemodereerd maximum van 10 plaatjes per persoon, per evenement.
Why censorship, why limits :?: There is enough sites that 'just' shows great aviation photography :!:

In think it is great that scramble have forum where you can give an impresion what you have seen. I for one would rather see 30 bad quality photos taken though fences or airlinerwindows from an exotic place than 5 or 10 great photos from the usual European airshow circuit. It is a matter of interest, is it photography or is it aviation :?

10 shots per event :?: SAR Katwijk = MAKS :?: I dont think so :?:

You quikly get an idea about the quality of the photos in a post, if you don't like it, move on....

Just my 2 cents, Michael Flebbe
User avatar
ehusmann
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 6077
Joined: 03 Aug 2005, 14:34
Location: Loures, Portugal

Post by ehusmann »

Iwan Bogels wrote:Laatst was er hier iemand die zeer enthousiast 115 in een topic plaatste
Kopt, en dat is inderdaad een beetje overdreven en misschien ook wel vervelend. Maar gezien het commentaar richting deze persoon én het commentaar van die persoon terug, heeft die wel begrepen dat dat niet echt gewaardeerd werd. Volgens mij is er dus al een redelijke zelfregulering op gang. Andere voorbeelden zijn moeilijk te vinden, dus volgens mij is het probleem lang niet zo groot als dat sommige mensen hier nu doen geloven.
Iwan Bogels wrote:maar voor mij vallen reguliere KLM B737's op de taxibaan ongeveer in dezelfde categorie
Precies, JIJ vindt het niet boeiend. Andere mensen, die wel aan civiel doen, vaak toch wel, ook al is het een bekende kist. Hier ga je dus al snel over persoonlijke meningen praten en dat zouden we niet moeten doen, daar kom je toch niet uit. Wat ik bijvoorbeeld bijzonder irritant vind, is als mensen bij bepaalde foto´s (die helemaal niet zo slecht zijn) gaan lopen etteren over de kleurbalans, witwaarde, lantaarnpaal achterop of piloot die de verkeerde kant opkijkt. SO WHAT! Maar daar lees ik dus overeen!

Wees blij dat er hier foto´s geplaatst kunnen worden. Zoals Key al aangaf, Scramble (en daarmee dit MB) is van oorsprong een nummertjes blad (/MB), foto´s komen er nu bij..... laten we dat lekker zo laten!

Erwin
User avatar
Alpha Kilo One
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 4427
Joined: 25 Apr 2005, 16:17
Type of spotter: F5
Subscriber Scramble: Jein 😉

Post by Alpha Kilo One »

Ik wil absoluut niet betuttelend zijn, maar als het TE veel foto's worden, en zeker als de gemiddelde foto niet van een bepaald niveau is, zal ( of je dat nu wilt of niet ) de gemiddelde kijker niet meer geinteresseerd zijn.

Ik stel ook voor een limiet te stellen.
Ik vind 10 zoals Iwan gezegd heeft een absoluut maximum.

En inderdaad hebben ( vooral onze buitenlandse ) kijkers vaak nog geen breedband, en dan kost het gewoon ontzettend veel tijd om alles te downloaden.

Ronald
"Nix bliev wie it es"
User avatar
Key
Site Admin
Site Admin
Posts: 11179
Joined: 06 Dec 2002, 09:21
Type of spotter: F2
Subscriber Scramble: U bet
Location: ex EHAM

Post by Key »

canberra wrote:You quikly get an idea about the quality of the photos in a post, if you don't like it, move on....
My point too. I do appreciate not 'having' to move on, but if I choose to, so be it.
Alpha Kilo One wrote:en dan kost het gewoon ontzettend veel tijd om alles te downloaden.
De 'knip' is wat dat betreft juist gelegd bij introductie van het Photo forum: de enige reden dat dit apart bestaat is om lange downloads in info-threads te voorkomen. Wie dit forum betreedt gaat per definitie veel binnenhalen.

Jongens, het staat je vrij in het Photo forum om zoveel threads te beginnen als je wilt, met elke titel die je verkiest. Als het teveel van hetzelfde wordt post je toch gewoon "Brogeltje, the only 10 superpics" 8) als nieuw onderwerp.
Ik zal zeker graag kijken naar die selectie - zorg maar dat je het waarmaakt!

Erik
Engines Turning Or People Swimming
User avatar
Alpha Kilo One
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 4427
Joined: 25 Apr 2005, 16:17
Type of spotter: F5
Subscriber Scramble: Jein 😉

Post by Alpha Kilo One »

De 'knip' is wat dat betreft juist gelegd bij introductie van het Photo forum: de enige reden dat dit apart bestaat is om lange downloads in info-threads te voorkomen. Wie dit forum betreedt gaat per definitie veel binnenhalen.
Ah oké, dat had ik effe niet meegekregen .........

Verder blijf ik één mooie foto altijd nog interessanter dan 10 volledig oninteressante.
Maar ja, wat in oninteressant .......?

Ronald
"Nix bliev wie it es"
User avatar
Flanker27
Scramble Die-Hard
Scramble Die-Hard
Posts: 742
Joined: 07 Mar 2007, 15:46
Type of spotter: mainly mil or it has to be Russian
Location: Twenthe
Contact:

Post by Flanker27 »

Iwan Bogels wrote:Hi Ronald,

Ook ik zit niet op het "dood-modereren" van die Airliners mannen te wachten. Want de criterea van die mannen verbijsteren soms iedereen.
Groetjes,
Iwan
Ik ook niet, en ik ben het helemaal met je eens.

10 fotos per post valt toch best mee, je kan toch ook meerdere posts doen, als je na anderen toch nog foto's hebt waarvan je denkt he die zijn nog niet geplaatst, of je hebt toch ene iets specialere plaat gemaakt.
Michel
EOS200D, 18-135 IS, sigma 50-500
Post Reply

Return to “Photography”