Shopreviews

ImageImageDedicated forum for all your questions, remarks etc about (aviation) photography, digital as well as old fashioned film.

Forum rules
ImageImage
User avatar
sfeyenoord1
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1567
Joined: 05 Mar 2006, 17:40
Type of spotter: An enjoying one
Location: Boskoop (Zuid-Holland, Nederland)
Contact:

Post by sfeyenoord1 »

Valt wel mee K-E fan, 1x geweest voor mijn lens, en erg tevreden mee. Maar zelf kijk ik altijd erg goed rond op internet etc zodat ik weet wat ik koop, en daarna zoek ik de goedkoopste winkel op, die vrij goed bekend staat :P
User avatar
Glidepath
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1915
Joined: 25 Mar 2006, 12:04

Post by Glidepath »

Kamera Expres, soms prijstechnisch interessant, soms abslluut niet.
Goed kijken en vergelijken, want ik heb schribarende verschillen gezien tussen hun assecoires (batterijen en flash geheugen) versus die van een PC-winkelier. was echt 10-tallen % duurder bij KE. En bij batterijen krij je niet de beste aangeboden, maar de set die het meeste rendement opleverd voor hen. daar hebben meer verkopers last van, dus even wakker blijven en doorvragen! of elders gaan shoppen.
KE-Personeel, soms horkerig. (doen dan hun baas na, sic!). Of dit incidenteel gedrag is of hun natuurlijkje houding?
Bij het inruilen krijg je een KE-aanbod, waarbij je je oude spul net zo goed aan een buurjongentje kado kan doen. Schandalig laag dus. (en wordt daarna keiduur weer doorverkocht). En zelf gezien: niet altijd in goede staat. De baas heeft me wel eens een camera met een kapot LCD scherm (gat erin) aangeboden... (was in het oude pand)
Die mocht ie gelijk weer terugzetten. zielig / treurig dat ie dát in de vitrine had staan.

Aan de andere kant, als je iets nieuws wil hebben en zij hebben dat staan voor de beste prijs, ... gewoon doen. Schijt aan eventueel k*t-personeel en gelimlachend afrekenen. ja toch niet tan?

ps. Hun aanbiedingen van-voor: heb ik nog nooit gesnapt. Maar zoo voordelig zijn ze niet. ook de combi-aanbiedingen lijken interessanter dan ze zijn. gaat soms om 10 euro. Dat is keiveel. maar niet op een bedrag van 1500 euro, mannen. We zijn toch niet gek! :D

En voor de moleman: koop je toch een (1) compactzoomlensje, lekker licht, voor al je andere fotowerk wel zo slim misschien.
Hoera d'revolutie, 't is eindelijk zover', maar de nwe leiders blijken net zo autoritair
deMoleman
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 157
Joined: 30 May 2007, 22:50
Location: Amsterdam(Slotermeer)

Post by deMoleman »

Glidepath wrote:Kamera Expres, soms prijstechnisch interessant, soms abslluut niet./quote]

Ja die kleine bij KE is een slimme jongen. KE kon zo'n mooi groot pand betrekken omdat de klanten niet goed vergeleken en gezocht hebben. En dus dachten dat ze goedkoper waren.Daarvoor zat KE ze gewoon in een woonhuis.Volgens tweakers shopreview is de aftersales ook redelijk RUK!

Voor inruil wordt altijd weinig gegeven. Shoppen op internet levert geld op. Overigens heb ik ook wel camera's gekocht bij TopVision in LX
En voor de moleman: koop je toch een (1) compactzoomlensje, lekker licht, voor al je andere fotowerk wel zo slim misschien.
Kijk en post eens hier
Canon 400D, Sigma 18-200mm DC
User avatar
pjotrtje
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3355
Joined: 30 Jan 2004, 10:12
Subscriber Scramble: Pi

Post by pjotrtje »

SquAdmin wrote:
pjotrtje wrote:2. weet waar je genept wordt. Een verkoper die je vertel dat je met een f/5.6 100-400 plus 1.4 USM II converter de autofocus functie verliest bij een bepaald type camera (terwijl dat aantoonbaar niet zo is!) is niet geloofwaardig 'then all of his advice needs to be discarded'
Uhm, dit is wel een verkoper die gelijk heeft hoor. Waarom zou anders de zogenaamde 'tape-trick' bestaan om dit probleem te omzeilen?
Nope, verkoper heeft geen gelijk: ik heb die combinatie gewoon prima werkend ;-) en ook Canon geeft op zijn eigen site aan dat het werkt.
Maar, point was: doe je huiswerk zelf ERG goed vóórdat je naar een shop gaat (door op dit MB rond te vragen bijvoorbeeld). Laat je niet verrassen met een of ander 'oh maar ik heb hier een lens, ook erg goed!'-praatje. Weet wat je wil en weet waaróm je dat wil. Ga dan op zoek naar prijs en voorraad.
== All is well, as long as we keep spinning ==
Kleintje Pils
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3072
Joined: 20 May 2003, 18:46
Subscriber Scramble: Kleintje Pils
Location: Leusden
Contact:

Post by Kleintje Pils »

pjotrtje wrote: Nope, verkoper heeft geen gelijk: ik heb die combinatie gewoon prima werkend ;-) en ook Canon geeft op zijn eigen site aan dat het werkt.
Er even vanuit gaande dat je dus de 1DmkIIn hebt...
Remco Donselaar
User avatar
Alpha Kilo One
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 4427
Joined: 25 Apr 2005, 16:17
Type of spotter: F5
Subscriber Scramble: Jein 😉

Post by Alpha Kilo One »

Er even vanuit gaande dat je dus de 1DmkIIn hebt... 8)
Inderdaad, anders blijft de gouden regel: als de gecombineerde diafragma-waarde boven de 5.6 uitkomt, dus samen met de converter, kan de autofocus in de war raken, en ook de belichtingsmeter rare waarden aangeven.

Dus niet meteen de verkoper afkraken, want in de basis had hij/zij gewoon GELIJK ! :wink:

Ronald
"Nix bliev wie it es"
Post Reply

Return to “Photography”