Bijhouden registraties civiel spl

ImageSocial talk, maar dan in het Nederlands. Dit is de opvolger van het Praethuis uit het BBS tijdperk. Tagline verplicht !

Forum rules
Image
Post Reply
User avatar
Hopla
Scramble Senior
Scramble Senior
Posts: 433
Joined: 04 Dec 2004, 18:36

Bijhouden registraties civiel spl

Post by Hopla »

In het verleden keek ik vaak schiphol.dutchplanespotters om te zien welke registraties verwacht werden. Ik las deze in een databaseje en kon daarmee zien welke nieuw voor mij waren etc. Nu deze site geen registraties meer geeft hoe doen anderen dit?

Ik bouwde ook vlootlijsten op van de kisten op spl en wist zo welke ik nog niet gespot had. Ik wil eigenlijk geen boek meer maar actuele lijstjes. Hoe doen anderen dit?
User avatar
pjotrtje
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3356
Joined: 30 Jan 2004, 10:12
Subscriber Scramble: Pi

Re: Bijhouden registraties civiel spl

Post by pjotrtje »

Gebruik sites als http://www.ATDB.aero of een database zoals ADQ (www.aerodata.org, www.planelogger.com, etc.) aanschaffen. En voor wat betreft verwachtingen op SPL, FRA, SFO: op FR24 kijken en filteren op “airport”, dan EHAM, dan “inbound”, dan zie je altijd wat er al in de lucht hangt voor de luchthaven waar je geïnteresseerd in bent.
== All is well, as long as we keep spinning ==
User avatar
lievers-online
Scramble Junior
Scramble Junior
Posts: 199
Joined: 08 Jul 2009, 09:47
Type of spotter: Rather take a picture of the moment
Subscriber Scramble: tja

Re: Bijhouden registraties civiel spl

Post by lievers-online »

In het verleden keek ik vaak schiphol.dutchplanespotters om te zien welke registraties verwacht werden. Ik las deze in een databaseje en kon daarmee zien welke nieuw voor mij waren etc.

ik had ook mijn eigen excel DB checker die ik koppelde aan schiphol.dutchplanespotters zo kon ik perfect timen welk uur de meeste nieuwe kisten eventueel voor mijn lens kwamen zelfs,... maar helaas nu gewoon weer "old fashion" laptop mee en inderdaad FR aan en CTRL F in de DB,.. :roll:
User avatar
E-R-I-C
Scramble Master
Scramble Master
Posts: 3805
Joined: 27 Aug 2004, 13:24

Re: Bijhouden registraties civiel spl

Post by E-R-I-C »

Goedemiddag,
Er staat nog wel regi's op dps maar dan alleen op basis van vertrek > https://schiphol.dutchplanespotters.nl/departures.php

Je zou daar dus evt je script op kunnen zetten om te checken wat nieuw is en dan krijg je daarmee de outbound flight info. De inbound dan niet maar dit is wel (ge)makkelijker dan helemaal geen alert. :)

Voorbeeld zoals wij ze nu zien in een overview voor vandaag:
*CN-NMQ A320 - - 3O128 TNG /2000
*9H-VVD B38M - - FR3007 DUB /2245
Eric
Post Reply

Return to “'t Praethuys”